VT Marke-Webis en VT Kortrijk fusioneren (gedeeltelijk)

VT Marke-Webis jeugdcoördinator Kristof van Royen van Marke-Webis (rechts) met jeugdcoördinator Dimitri Vanhalst van VT Kortrijk © MPM
Redactie KW

Op de kick-off van Marke-webis zaterdag raakte bekend dat de jeugdwerking van VT Marke-Webis gaat samenwerken met die van VT Kortrijk.

Concreet betekent dit dat de jeugdspelers van de U15 en de U17 van beide volleybalploegen fusioneren. “Omdat de twee clubs in die leeftijdscategorie een gebrek hadden aan spelers, was dit de beste oplossing. Ook het stadsbestuur van Kortrijk oefende al langer druk uit om de samenwerking tussen de twee teams te bevorderen“, aldus Kristof van Royen, jeugdcoördinator van Marke-Webis.

De Kortrijkse spelers van de U15 en de U17 zullen onder de vlag van Marke-Webis aantreden en gaan ook in Marke -dicht bij huis- trainen. Na dit seizoen wordt alles geëvalueerd met Dimitri Vanhalst (jeugdcoördinator VT Kortrijk) en de kans lijkt bijzonder groot dat de samenwerking op langere termijn verder uitgebreid wordt.

Een eerste stap richting een grootse, volledige fusie in het West-Vlaams volleyballandschap? “Ik heb geen glazen bol”, antwoordt voorzitter van Marke-Webis Dieter Vandermeersch. Vanuit Kortrijk luidt de kreet in die richting alsmaar groter en op zich ben ik er ook niet tegen. Ons doel blijft om topvolleybal aan te bieden in de regio van Kortrijk. De toekomst zal uitwijzen of dat gepaard zal gaan met een fusie.”

Marke-Webistrainer Jan Van Huffel die de gouden tijden van Ibis Kortrijk op het hoogste niveau meemaakte, ziet een volledige samensmelting ook best zitten.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier