Volleyclub Olva Brugge komt uit met vierde ploeg

Voorzitter Joeri Van Troeye (Foto GD)
Redactie KW

Welk seizoen beleefde OLVA Brugge het afgelopen jaar? Het is een beetje hinken op twee gedachten.

Langs de ene kant behaalde de A-ploeg een fantastische derde plaats in eerste divisie B en speelde de U13 voor de tweede maal op rij kampioen, wat dan de uitstekende jeugdwerking onderstreept. Maar de keerzijde van de medaille toont dan twee ploegen, de B- en C-ploeg, die dit jaar roemloos ten onder zijn gegaan in eerste en tweede provinciale en degraderen. We vragen het eens aan Joeri Van Troeye (46), de voorzitter van de club en bankdirecteur van KBC in Beernem en ook ooit zelf speler van Olva. “In het begin van het seizoen was het inderdaad even schrikken toen we startten met een 1 op 12 en sloop er misschien even wat vertwijfeling in de ploeg, maar dan hebben ze zich prachtig herpakt en met een derde plaats werd meer dan de ambitie waargemaakt”, stelt de voorzitter. “Het was geen eenvoudige opdracht om een monument als Pablo Allemeersch te vervangen, maar met onze brede kern hebben we dit voor elkaar gebracht. Onze B- en C-ploeg zijn natuurlijk een ander verhaal. Onze B-ploeg was een samenstelling van anciens en vrij jeugdige spelers. Deze anciens, met alle respect voor hen, waren misschien niet sterk genoeg om aan te treden in eerste provinciale en onze jeugd miste misschien ook nog wat panache, maar toch gaan we volgend seizoen verder inzetten op de jongeren.”

“Op korte termijn is het misschien geen goede zaak om te zakken naar tweede en derde provinciale maar op langere termijn wel”, stelt Joeri. “Vanaf volgend seizoen gaan we onze B- en C-ploeg volledig opvullen met jeugd en daarnaast komt er een nieuwe D-ploeg die zal aantreden in derde provinciale en uitsluitend zal bestaan uit oudere spelers. Dit betekent dat we volledig de kaart gaan trekken van de jeugd en dat de D-ploeg zich minder zorgen moet maken als ze al eens een training missen. Waarschijnlijk zullen ze ook aantreden zonder reserveploeg.”

In het begin van het seizoen werd ook een succesvolle samenwerking aangegaan met VT Brugge. “Daar beginnen we nu de vruchten van te plukken. Daar waar onze collega’s van VT Brugge zich concentreren op de meisjes en wij op de jongens biedt deze samenwerking niets dan voordeel. Financieel doen beide clubs een uitstekende zaak doordat bepaalde kosten mooi in twee worden verdeeld. Het inzetten op de jeugd heeft ook nog een aangename bijwerking. Nu we bij het indienen van een subsidieaanvraag aan stad Brugge kunnen aantonen dat we werken met gediplomeerde trainers en met Brugse jongeren, kunnen we jaarlijks rekenen op een heel mooie bijdrage. Voor het komende seizoen hoop ik echter dat we onze poule met vrijwilligers nog kunnen uitbreiden. We hebben een afzonderlijk uitstekend jeugdbestuur, maar een paar extra handen om de lasten beter te verdelen zouden heel welkom zijn.”

Op 5 mei werd de wisseltrofee Gijs Van Damme georganiseerd door Olva Brugge. Bij de recreanten werden Wannes Wittevrongel en Astrid D’hondt als winnaar gevierd. In de competitiereeks waren Wim Vande Ryse en Bjarne Decorte aan het feest. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier