Vlamvo D pakt titel met jongste ploeg uit de reeks

Naast de jongste ploeg is Vlamvo Vlamertinge wellicht ook de kleinste ploeg van de reeks. © GF
Redactie KW

Na al de volledige terugronde op kop te hebben gestaan, pakten de youngsters van Vlamvo Vlamertinge D zondag de titel in vierde provincviale A.

Omdat Katjes Ieper een punt pakte in de thuismatch tegen Evoco Komen van zaterdag, was de opdracht voor Vlamvo Vlamertinge D zondag overduidelijk. Een driepunter was voldoende voor de titel. De jonge ploeg van coach Els Logie slaagde met glans en pakte een vlotte 0-3-zege bij KAVO St-Eloois-Winkel. “Ik voelde dat de ploeg met veel vertrouwen aan de opslag kwam”, klinkt het bij de coach van de kersverse kampioen.

“Omdat de Katjes een puntje van onze grote concurrent Komen hadden afgesnoept, konden wij het zelf afmaken, en dat is toch de mooiste manier om kampioen te spelen. De cruciale match was die van enkele weken geleden waarin we datzelfde Komen met 3-0 inblikten, gisteren/zondag zorgden we voor de kers op de taart door de titel te pakken. Als coach ben ik vooral trots dat we ons als jongste en misschien ook wel kleinste ploeg niet lieten kennen en nu dus de onverwachte maar oververdiende kampioen zijn.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier