Uitstekend België blijft ongeslagen tegen Spanje

© (Foto VDB)
Redactie KW

Never change a winning team. Daags na de mooie zege tegen Duitsland moesten de Red Dragons aan de bak tegen Spanje. Het werd een mooie 3-0-overwinning. Bondscoach Brecht Van Kerckhove startte met dezelfde basisspelers van de vorige twee wedstrijden. Bij Spanje startte ex-Knackspeler Miguel Angel Fornes in de plaats van Alejandro Vigil.

Never change a winning team. Daags na de mooie zege tegen Duitsland moesten de Red Dragons aan de bak tegen Spanje. Bondscoach Brecht Van Kerckhove startte met dezelfde basisspelers van de vorige twee wedstrijden. Bij Spanje startte ex-Knackspeler Miguel Angel Fornes in de plaats van Alejandro Vigil.

De Dragons moesten even onder stoom komen tegen het stugge Spanje. Kapitein Sam Deroo opende de score met een loeiharde service en hamerde even later zijn aanval tegen de Spaanse grond. Spanje kon onder impuls van Gonzalez aanklampen en zo duurde het tot halverwege de eerste set voor België echt afstand kon nemen. Met D’Hulst aan de service en Tuerlinckx aan het net ging het zo naar 20-16. Spanje zag zich genoodzaakt een tweede time-out te nemen, maar die mocht niet baten. Via Deroo en Tuerlinckx ging het naar 22-17. Arno Van de Velde maakte met zijn service een einde aan de eerste set: 25-17

De Red Lynxes zoals de Spanjaarden zich noemen, lieten het niet aan hun hart komen. De Spanjaarden klampten opnieuw aan en maakten het de Belgen knap lastig met diepe aanvallen. Maar België was als een wurgslang. Geleidelijk aan werd de greep van de Draken strakker. Blokkerend stonden de Dragons veel sterker. Ze hielden zo opposite Villena uit de wedstrijd. Hij werd vervangen door Colito. De Dragons bleven rustig en onder impuls van een ongenaakbare Tuerlinckx kwam er dan toch een kloofje. Rustig blijven was de boodschap en dat deden de Belgen. Vier setballen kregen de Draken. Van den Dries die even eerder samen met Valkiers was ingevallen voor D’Hulst en Tuerlinckx stelde setwinst nog even uit met een servicemisser, maar Deroo knalde bal twee keihard tegen de grond. Set twee was binnen: 25-21.

De wurggreep van België was nu compleet. Via een knappe aanval en killblock van Rousseaux kwamen de Dragons op het scorebord in set 3. De Spanjaarden vonden geen verhaal en zagen de Draken uitlopen tot 8-3 en even later 11-3. De Spaanse coach Muñoz had dan al zijn twee time-outs gebruikt. De verdediging van Spanje was helemaal verdwenen terwijl de aanwezige supporters bij de Belgen een zeer stabiele Lowie Stuer aan het werk zagen. De Spanjaarden probeerden nog, maar konden de Belgen geen strobreed in de weg leggen. De Belgen speelden met vol vertrouwen en verwenden het publiek met mooi en spectaculair volleybal. Eindigde de set zoals hij begonnen was. Met een loeiharde aanval zette hij de 25-14 en de 3-0 zege op het scorebord. Match drie, overwinning drie. De Dragons blijven ongeslagen en zijn zeker van de achtste finales in het Sportpaleis.

België: Tuerlinckx (10)., Deroo (21), D’Hulst (2), Van de Velde (6), Van de Voorde (7), Rousseaux (11), Stuer

Kwamen in: Van den Dries (1), Valkiers

Spanje: Trinidad, Rodriguez, Fernandez Valcarce (4), Villena (8), Fornes (2), Gonzalez (6)

Kwamen in: Colito (6), Ramón (2), De Amo Fernandez- Echevarria

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier