Roeselare pakt drie gouden punten in Menen

© foto MPM
Redactie KW

Dankzij een behoorlijk vlotte 0-3-zege (23-25, 20-25 en 22-25) bij Menen zet Knack een belangrijke stap richting de titelfinales. Menen wordt hekkensluiter in de Final 4.

Het goede nieuws kwam al voor de opslag met de melding dat Par-ky Menen volgend seizoen doorgaat op het hoogste niveau. Beide coaches verrasten niet in hun basis en deden het met de gebruikelijke pionnen.

De zaal liep helemaal vol voor het toptreffen en de beste start was voor Roeselare dat via Tuerlinckx en Van Hirtum kon uitlopen tot 7-11. Bij de 9-13 van Tuerlinckx gingen de Menenspelers tevergeefs protesteren bij de ref. Jente De Vries acete via de netrand naar 12-13 en nadien kende Roeselare weer een beter moment: 16-19.

De ingevallen Vandecaveye wiste de bezoekende voorsprong uit met een loepzuivere ace: 20-20. Demirovic vergat de voorsprong op de bordjes te mokeren maar dat zou de ingevallen Libert even later doen met een blok op Tuerlinckx: 23-22 en dat duwde Knack naar een time-out. De Vries sloeg de volgende bal buiten, Coolman blokte Ver Eecke af.

Roeselare pakt drie gouden punten in Menen
© foto MPM

Dramatisch begin van de tweede beurt voor de thuisploeg dat direct op 0-4 kwam maar al even snel gevat reageerde: 7-7 na een misser van Van Hirtum. Par-ky deed goed mee tot 15-16 maar dan slopen er teveel fouten in het spel van de bezoekers. Vandecaveye moest weer naar de kant nadat hij twee keer na mekaar niet tot scoren kwam: 15-20. Roeselare controleerde rustig verder.

Identiek scenario in set drie met Knack dat weer kon uitlopen tot 0-4. De Beul stelde snel weer gelijk met een middenaanval: 8-8. Dankzij een ace sloeg Knack weer een kloof (12-15) en bij 16-20 loste Vandecaveye Ver Eecke af. Vandecaveye liet zich meteen opmerken met stevige opslagen: 19-20. Dejonckheere pakte uit met een fantastische redding waarop Van Hirtum de 20-23 kon scoren. Roeselare gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Volgende week speelt Menen opnieuw tegen Knack. De wedstrijd wordt op Schiervelde afgewerkt.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier