Par-ky snoept maximum af van Maaseik

Redactie KW

Menen heeft een stevige beurt gemaakt tegen Maaseik. De landskampioen moest in de Vauban voor het eerst dit seizoen punten afstaan. Het werd 2-3 met als setstanden 25-20, 18-25, 28-26, 20-25 en 9-15. Menen boog in de derde set op spectaculaire wijze een 15-22-achterstand om in setwinst.

Menen trof Maaseik in topvorm want de Limburgers hadden dit seizoen nog geen set moeten prijsgeven. Ex-Menenaar Jolan Cox behoort week na week tot de absolute uitblinkers en scoorde ook in de Vauban het eerste punt. Door de rugblessure van Lars Maddens fungeerde Yentl Bille als tweede setter. Menen begon complexloos en liep via aan bezoekende fout een eerste keer uit: 7-6. En dan zou De Vries aan zijn show beginnen. De Nederlander scoorde uit alle hoeken en zou in totaal negen scores laten optekenen in het openingsspel. Straffe kost. Maar ook de andere spelers legden een aanvallend zo goed als foutloos parcours af. Bij Maaseik kwamen de aanvallende impulsen van Maan en Cox. Wanneer de laatstgenoemde de 17-17 op het parket mokerde, riep Peris een time-out in. De tussentijdse preek wierp de vruchten af: Sinnesael blokte de 20-17 en bij de 23-19 van De Vries konden de supporters de setwinst al ruiken. Demirovic bracht de verlossing. Setwinst dus tegen landskampioen, en dat was op zich al een mini-stuntje.

Tweede set

Na een gelijkopgaand begin van de tweede beurt (6-6) nam Maaseik – met Blankenau aan de opslag – meer initiatief. Na vier Limburgse punten op rij vluchtte Peris weer in een time-out. En net als in die eerste set resulteerde dat in beter spel: Sinnesael blokte Menen naar 9-11 maar de heropflakkering leek van korte duur. Maan zette zijn ploeg op 11-17. Een achterstand die niet meer goed te maken viel.

Derde set

Demirovic veegde een snelle achterstand in het derde bedrijf uit met een ace (5-5), daarna was het vet weer van de Meense soep. Demirovic en De Vries lieten aanvallende steken vallen, een ace van Tammemaa zette Menen op vier punten. Na een afschamper in receptie mocht Demirovic naar de kant ten voordele van Vandecaveye. Ondertussen stond het al 11-16. Stuer miste nadien zijn receptie bij 15-22. Onbegonnen werk denk je dan maar Ratko Peris toverde met Vaskelis een wit konijn uit de hoed. De Litouwer serveerde naar 22-23. Van een gekke remonte gesproken. Maan forceerde een eerste setbal (22-24) maar een punt van De Vries en een outsmash van Maan zorgden zowaar voor de onverhoopte 24-24. Maaseik kon geen enkele van de vele setballen verzilveren, bij Menen acteerden ze een stuk koelbloediger. De Beul blokte het eerste setpunt tegen het parket. Het hoeft geen betoog dat de Vauban helemaal ontplofte na die zelden geziene comeback.

Vierde set

Par-ky ging gewoon door op het elan en kwam op 8-6 maar daarna scoorden de Limburgers een paar winnende opslagen. Ook de 16-19 kwam er na een tweede ace van Blankenau. Dit keer volgde er geen remonte.

Vijfde set

Ook in de tiebreak moest Par-ky meteen zwaar in de achtervolging: Maan acete naar 3-9. De Meense reactie bleef uit. Menen blijft dus met een punt achter en daar konden de spelers zich best mee verzoenen. Volgende week zondag krijgt Par-ky weer een topmatch voorgeschoteld. Het mag dan op bezoek bij Knack Roeselare.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier