Menen wint eerste oefenmatch van het seizoen van Marke-Webis

© MPM
Redactie KW

Menen heeft de oefenpot tegen Marke-Webis gewonnen met 1-3. Voor Decospan Volley Team Menen was het een eerste oefenmatch van het seizoen, Marke-Webis had afgelopen weekend al een officiële bekermatch tegen Hasselt achter de kiezen.

De ploeg van coach Tanghe had moeten bikkelen tegen de Limburgers uit eerste nationale en haalden het nipt met 3-2. Menentrainer Depestele kon op al zijn jongens een beroep doen, met uitzondering van de geblesseerde Mathieu Vanneste die nog maanden in de ziekenboeg blijft met een schouderblessure. Bij Marke geen passeur Vincart die kampt met de pols.

Na een evenwichtig begin maakte Ver Eecke een eerste kloofje met zijn opslag: 10-12, MWB reageerde gevat via het blok om weer gelijk te stellen maar het zag Colson dan uithalen met de osplaghamer, De Vries kende succes in de afwerking: 15-19. Toch nam MWB in de staart van de set weer over. Ekstrand werd geviseerd in receptie, Vermeesch mepte de eerste setbal wel buiten. De Vries schonk de thuisploeg de openingsbeurt met twee missers in aanval: 27-25.

Brems en en Rotty kwamen na de herneming tussen de lijnen maar dat inspireerde hun ploeg niet tot beter spel: 7-2. Menen herademde via de sterke Colson en de efficiënte De Vries aan het net om de scheve situatie helemaal om te buigen: 20-25.

Menen wint eerste oefenmatch van het seizoen van Marke-Webis
© MPM

Een heel ander verhaal in set drie met Menen dat de tegenstander-dit keer met Vermeesch als libero- van het kastje naar de muur mepte: 2-12. Sinnesael zette de 6-18 op het bord met een monsterblok op Oerlemans, bij 12-23 trok hij zijn gigantische muur nog eens op. Marke-kon de schade alsnog beperken: 17-25. In de slotset drong Marke aan tot 23-23, Oerlemans sloeg de matchbal ver buiten.

Vrijdag gaat Menen op vriendschappelijk bezoek bij Lendelede. Daags nadien staat een eerste grote test in en tegen Roeselare op de agenda.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier