Marke-Webis zwoegend voorbij Haacht

© (Foto MPM)
Redactie KW

Marke-Webis heeft de lastige verplaatsing naar Haacht tot een goed eind gebracht. Het kon er afsluiten met een 2-3-zege. Setstanden waren 25-27, 25-23, 25-20, 21-25 en 7-15.

Coach Tanghe startte met setter Aaron Maes ten nadele van Gil Vincart. De andere posities werden ingekleed door Vermeesch, Vandenberghe, Baveye, Oerlemans, Vandendriessche en libero Nagels.

Met die opstelling deed Marke het zeer degelijk in de openingsset en het kon constant gelijke tred houden met de subtopper uit Liga B. Een koof werd alleen helemaal in de staart van de set gemaakt. Gelukkig in het voordeel van de West-Vlamingen. In set twee leek MWB de setstanden op een drafje te verdubbelen omdat de receptie zo goed als perfect kwam en Vandenberghe geregeld tot scoren kwam. Na de tussenspurtjes van 12-16 en 18-21 begaf de bezoekende machine het opeens. Minder verzorgde recepties en bezoeker Thijs die niet meer af te stoppen bleek, zorgden voor de kentering. Haacht pakte nog de set.

Marke geraakte niet uit het sukkelstraatje in de derde beurt waarin het constant moest achtervolgen: 8-5 en 16-13. Het verschil zou alleen maar toenemen. Ook al omdat Marke in aanvallend opzicht steken liet vallen.

Coach Tanghe greep in met de inbreng van Vincart voor Maes en ook Louis Vandecaveye kwam tussen de lijnen voor Oerlemans die zowel in receptie een moeilijke avond kende. Marke nam het roer over al kon het Haacht pas helemaal aan het eind van het spelletje van zich afschudden. Na de 20-21 haalde Vandenberghe zijn voorhamer nog een paar keer boven.

In de tiebreak zorgde een snelle 4-10-tussenstand voor de rust in de ploeg. Vandenberghe en zijn maats gaven dat niet meer uit handen en nemen twee punten mee naar Marke die in aanvallend opzicht onder de verwachtingen bleef. De groenhemden bleven onder de 40% steken qua offensief succes. Daartegenover stonden wel 14 winnende bloks en 6 aces.

Dankzij de overwinning komt Marke-Webis naast Haacht op de vierde stek in de klassering. Volgende week wacht er weer een zondagse verplaatsing. Dit keer naar de topsportschool van Vilvoorde. Amper elfde in het klassement maar afgelopen weekend wel een puntje gepakt op bezoek bij topploeg Noorderkempen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier