Marke-Webis A heeft met Maddens en Van Hecke al twee nieuwkomers beet

Lars Maddens promoveert naar de A-ploeg. © MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Marke-Webis is volop bezig met de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. De fusieploeg ziet de flamboyante setter Janko Van Hecke overkomen van Puurs terwijl receptiespeler Lars Maddens promoveert van de divisieploeg van MWB naar de A-kern in Liga B.

De 24-jarige Janko Van Hecke vervangt bij Marke-Webis de jonge Aaron Maes. In principe blijft Gil Vincart ook volgend seizoen de eerste passeur. Van Hecke speelde de afgelopen twee seizoenen bij reeksgenoot Puurs. Daar ontpopte hij zich tot de sfeermaker van de ploeg.

Janko Van Hecke kijkt al uit naar zijn nieuwe uitdaging op West-Vlaamse bodem. “Marke-Webis staat bekend voor de topsfeer tijdens matchen en voor hun fanatieke harde kern van supporters. Ik ben dan ook zeer blij dat ik deel mag uitmaken van dit team dat ook al jaren topvolleybal serveert in de regio.”

Versterking middencompartiment

Lars Maddens (23) wordt de nieuwe receptie-aanvaller van Marke-Webis. Hij vervangt Neil Oerlemans die zijn kans waagt bij VDK Gent in Liga A. Maddens kreeg een deel van zijn jeugdopleiding bij Marke-Webis om nadien drie jaar als setter aan de slag te gaan bij Menen in Liga A. Vorig seizoen schoolde hij zich om tot receptiespeler bij Marke-Webis B in divisie. En met succes want zijn goede prestaties op die positie leveren hem nu een transfer op naar de A-ploeg.

De nieuwe hoofdcoach Dieter Vandenbroucke, die Kris Tanghe vervangt, hoopt op korte termijn nog een nieuwe speler te kunnen aantrekken. Hij zoekt nog iemand om het middencompartiment te versterken.(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten