Kris Tanghe geen coach meer van Marke-Webis, Dieter Vandenbroucke volgt hem op

Kris Tanghe en Dieter vandenbroucke. © MPM
Redactie KW

Het contract van trainer Kris Tanghe bij Liga B-club Marke-Webis wordt niet verlengd. Dat heeft het bestuur donderdagmorgen bekendgemaakt.

“Dat gebeurde in onderling overleg”, benadrukt het clubbestuur. Kris Tanghe werd twee seizoenen geleden met veel trots binnengehaald bij de fusieclub. De West-Vlaming had er voordien immers een mooi parcours opzitten in de hoogste afdeling met Antwerpen waarmee hij ei zo na de titel pakte en twee bekerfinales bekampte, waarvan hij er eentje won in 2014.

Een dramatische 3-0-pandoering in de eindstrijd voor eigen volk het jaar nadien tegen Asse-Lennik betekende wel het einde van de Bissegemnaar bij de Sinjoren. Bij Marke-Webis kende Tanghe een fantastisch debuutjaar waarin de titel lang binnen handbereik lag.

Maar aan het eind van het seizoen 2018-2019 begon de motor te sputteren en eigenlijk kreeg Tanghe die dit seizoen nooit meer aan de praat. De zevende plaats in de rangschikking is daar een teleurstellende weergave van. “De chemie tussen spelers en trainer leek weg”, communiceerde de club via een persbericht. “We willen Kris wel bedanken voor het werk dat hij verrichtte binnen onze vereniging.”

Vandenbroucke promoveert naar T1

Voor de opvolging moest Marke-Webis niet ver zoeken, want het promoveerde clubicoon Dieter Vandenbroucke tot hoofdtrainer. Hij doorliep alle jeugdreeksen in Marke om daarna op jonge leeftijd door te groeien naar de eerste ploeg. Na vele jaren als kapitein van de Liga B ploeg moest hij noodgedwongen stoppen door rugproblemen. Nadien deed hij heel wat ervaring op als trainer. Eerst bij de jeugdreeksen, later bij het tweede team van VT Marke-Webis. Na twee jaar als hulptrainer in de Liga B ploeg wou hij de uitdaging aangaan als headcoach. Het stond dus in de sterren geschreven. Vandenbroucke stond ook in contact met Decospan Menen om er de assistent te worden van Frank Depestele maar uiteindelijk koos hij om bij de club van zijn hart te blijven.

Vandenbroucke zal geassisteerd worden door Lander Vandecaveye. Met Lander Vandecaveye krijgt de trainerstaf er nog een jeugdproduct bij. Ook hij doorliep de jeugdreeksen (onder andere onder de vleugels van Vandenbroucke) om daarna lid te worden van het nationale beloftenteam. Van daaruit maakte hij de sprong naar Liga A. Eerst bij de buren van Menen, nadien bij Gent. Ondertussen maakte hij furore in beachvolleybal met als apotheose de Belgische titel afgelopen zomer. Door aanhoudende knieproblemen moest ook hij noodgedwongen stoppen. Nu kan hij zich ten volle richten op een nieuwe carrière en zijn eerste stappen zetten als trainer.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier