Tweede wedstrijdzege van Knack tegen Gent

Andreas Fragkos werd in de eerste beurt niet afgestopt. © VDB
Redactie KW

Zoals verwacht haalde Knack Roeselare met 3-1 de tweede wedstrijdwinst tegen Caruur Gent en plaatste zich voor de ‘Champions Final 4’. Knack domineerde de inleidende beurten met 25-10 en 25-15 deelwinst. De derde set evenwel kon Knack die dominantie niet doortrekken. Gent sloeg met 20-25 de aansluitingsset bij elkaar maar haalde de belle niet omdat Knack het eigen niveau weer optrok en met 25-20 de partij beslechtte.

Knack-coach Vanmedegael mist nog altijd centrumspeler Jansen Vandoorn die in behandeling is voor een vervelende blessure. Fasteland bewees dit seizoen al dat hij een waardig alternatief is. Knack Roeselare zat blijkbaar al in Europese modus, want wervelde de inleidende beurten zomaar over Gent heen. Te beginnen met renderend serveerwerk, een zuivere receptie, scherpe afwerking en als de bezoekers al eens aanvallend doorkwamen, werd er secuur uitverdedigd. Knack had die eerste beurt snel een riante bonus op het bord, die werd aangedikt tot 17-6 en omdat zowel Tuerlincckx als Fragkos nooit konden afgestopt worden, werd het vlug 25-10 deelwinst.

Zelfde scenario bij de eerste herneming waar de Gentse aanvallers maar zeven keer konden scoren en blokkend, vier killblocks die tweede beurt, teruggewezen werden. Van 9-6 ging het naar 14-7, want de Roeselaarse aanvallers scoorden omzeggens alles wat zij voor zich kregen. Bij 20-11 kregen spelverdeler Depovere voor Walsh en opposite Norman voor Tuerlinckx even speelgelegenheid en die mocht de door Fragkos bijeengeslagen setbal voor de verdubbeling afronden.

Wedstrijd gespeeld denk je dan, en blijkbaar ook de Knack-spelers. De derde beurt evenwel kromden de Gentenaars, blijkbaar in hun eer gekrenkt, de rug te beginnen vanop de servicelijn. Coach Van Huffel gooide de 20-jarige Bulgaarse opposite Dimitrov in de strijd voor de niet scorende Ahyi. Meteen kregen wijj een omgekeerd spelbeeld die deelbeurt. Vooral Dimitrov manifesteerde zich als een scoremachine en haalde aanvallend een 7 op 8. Daar trok ook Vandecaveye zich aan op en bij 8-8 kwam Gent via 10-13 zelfs 10-16 voor. Een acende Fragkos en blokkend counterende Coolman deden de thuissupporters even weer in beters geloven maar Dimitrov bleef met blok-out scoren. De plaatselijken kregen door het knap verdedigend werk van de bezoekers geen bal meer op de grond en Gent bleef met 20-25 in de wedstrijd.

Die deelwinst deed Gent in zichzelf geloven en Knack bleef de vierde set onzeker volleyballen. Dat bracht Gent van 6-6 naar 8-12 en 11-14. Maar niet verder want Fragkos milderde, Plaskie mokerde out voor Gent en Verhanneman blokte Dimitrov af naar 14-14. Fasteland, Tuerlinckx en Walsh zorgden voor de 17-14 en dan kreeg Knack weer greep op de wedstrijd. Dimitrov scoorde niet meer en Fragkos stuwde Knack naar 23-20. Een outaanval van Dimitrov bracht de wedstrijdbal naar Roeselare en die verzilverde Fragkos die uitgeroepen werd tot ‘Star of the Game’ met een blok op, jawel, Dimitrov naar 25-20.

Woensdag ontvangt Knack Roeselare in de heenwedstrijd voor de kwartfinale van de European Champions Leaugue de Italiaanse wereldkampioen Civitanova met oud-Knackspeler Stijn D’Hulst als tweede spelverdeler.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier