Titelfinale voor Knack na 1-3 winst op Maaseik

© VDB
Redactie KW

Door met 1-3 te winnen bij Maaseik is Knack Roeselare leider en ligt de titelfinale mathematisch vast. Knack nam meteen ook een stevige optie op het thuisvoordeel in een eventuele beslissende wedstrijd in die finaleronde naar drie winnende wedstrijden. De setstanden waren 21-25, 27-25, 22-25 en 21-25.

Maaseik opende met spelverdeler Zimmermann en Cox als opposiet, Maan en Baetens waren de receptie/hoekspelers, Tammemaa en Grozdanov stonden in het midden met Dronkers als libero. Knack-coach Vanmedegael hield aan zijn vertrouwde basis vast met Van Hirtum en Verhanneman op de hoek, Coolman en Van de Velde stonden in het centrum met Walsh als spelverdeler en Tuerlinckx als opposite. Dejonckheere stak in de liberotrui. Het werd een boeiende partij waarbij elke deelbeurt tot in het setslot eigenlijk alle richtingen uit kon en de beide opponenten nooit meer dan drie punten afstand konden nemen van elkaar. Ook in de afwerking concurreerden beiden met elkaar. Hét verschil lag hem in de service waar Maaseik zich over heel de wedstrijd op 24 opslagmissers liet betrappen waar Knack die foutenlast tot 16 opslagmissers beperkte.

Maaseik opent fors

Maaseik opende wel forser, had rap een driepuntenbonus aan 6-3 maar kon die nooit verder uitdiepen want bij 10-7 gingen Maan en Baetens aanvallend in de fout wat Knack 12-12 deed aansluiten via vooral ook Tuerlinckx en Verhanneman. Een blok van Grozdanov op Verhanneman bracht wel de 18-15 op het bord. Maar diezelfde Verhanneman en Van de Velde én een misser van Maan bracht Knack 18-19 voor. Tuerlinckx mokerde de 20-21 op het bord, Coolman counterde blokkend naar 20-22 en Verhanneman sloeg de bordjes op 20-23. Na de servicemisser van Verhanneman (21-23) was het Coolman die met een middenaanval de setbal bij Knack bracht en die meteen met een ace verzilverde naar 21-25.

De eerste herneming kwam Maaseik na een gelijk opgaand begin weer aan een driepuntenbonus op 7-4. Vanaf 12-11 evenwel scoorden beide opponenten tot 16-15 om beurt een punt waarbij Knack bij 16-17 de leiding overnam maar die bij 21-22 via Maan die twee keer op rij scoorde naar 23-22 zag overhellen naar de Maaseikse kant. Het duurde tot 26-25 eer Maaseik de gelijkmakende 27-25 op het bord kon mokeren.

Geen ruime bonussen

Maaseik en Knack bleven elkaars gelijke en konden zowel de derde als vierde beurt evenmin een ruime bonus nemen. De derde beurt kwam Knack wel 1-4 voor maar Tammemaa herstelde dat tijdelijk onevenwicht naar 7-7 en dan duurde het tot 19-19 eer Knack afstand kon nemen. Tuerlinckx en van Hirtum scoorden naar 19-21 en Peeters die er ingebracht werd voor Baetens bracht met een outaanval de stand op 19-22. Die bonus liet Knack niet meer van tussen de vingers glippen want het profiteerde van opslagmissers bij Maaseik, zeven die derde beurt, om naar 21-24 te gaan waarna Tuerlinckx, ook al na een servicemisser, de tweede setbal voor de verdubbeling wél scoorde en 22-25.

De derde beurt moest Maaseik, omdat een Cox in de afwerking wegzakte, bij 8-9 afhaken want Knack kwam 10-14 voor. Maaseik drong wel nog aan naar 15-16 maar bij 18-22 als Coolman Cox blokkend counterde kon niets nog Knack stoppen. Van Hirtum smashe de wedstrijdbal op het bord bij 20-24, Cox mocht die eerste nog neutraliseren maar die tweede sloeg Van Hirtum even meedogenloos om naar 21-25 en die zekere finale.

Als Knack zaterdag op de slotdag op Schiervelde volle puntenwinst haalt tegen Aalst heeft Roeselare het thuisvoordeel in de meervoudige titelfinale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier