Joppe Paulides zei na vijf seizoenen Knack Roeselare het profvolleybal vaarwel en speelt volgend seizoen voor VT Lendelede. Daardoor moest de tienvoudige landskampioen op zoek naar een nieuwe middenman. Het vond die in de Spanjaard Miquel Àngel Fornés, een Spaanse international van 2m02. Hij zal bij Roeselare de concurrentie aangaan met Pieter Coolman en Arno Van de Velde.

"Het was al snel duidelijk dat we ons op de buitenlandse markt zouden moeten focussen", aldus Luc Van Valckenborgh van de sportieve cel van Knack Volley Roeselare. "We waren wel geïnteresseerd in Martijn Colson, maar die gaf al snel aan naar Maaseik te willen en veel andere interessante Belgische opties waren er niet meer. Er waren gesprekken met een Fin en twee Spanjaarden en het is uiteindelijk Miquel Àngel Fornés geworden."

Kern compleet

"Fornés speelde vorig seizoen in Frankrijk en eerder in Spanje bij Almeria en in Italië bij Molfetta. Momenteel is hij basisspeler tijdens de World Leaguecampagne van de Spaanse nationale ploeg. Onze coaches hebben hem goed gescout en uiteraard hebben we ook de mening gevraagd van onze Spaanse spelverdeler Trinidad. Niet alleen als speler maar ook als mens moet een nieuwkomer in de Knackfamilie passen. Trinidad is een generatiegenoot van Fornés. Ze behaalden met Spanje samen zilver op de WK voor de Jeugd (2011) en op het EK voor Junioren (2012)."

Met de komst van Fornés is de kern van Knack Roeselare voor volgend seizoen compleet. Eerder al bereikte Knack Roeselare een nieuwe overeenkomst met Pieter Coolman, Arno Van de Velde, Stijn Dejonckheere, Hendrik Tuerlinckx, Piotr Orczyk en Gertjan Claes. Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Thomas Konings, Àngel Trinidad de Haro en Stijn D'Hulst liggen nog onder contract. "Om al die contracten te verlengen moesten we soms zware inspanningen doen", stelt Luc Van Valckenborgh. Daarom hebben we straks slechts 12 spelers in de kern. Het is een keuze van kwaliteit ten koste van kwantiteit."

(LB)