Knack oefent coronaveilig mét publiek op Schiervelde

De galamatch in de European Champions League tegen Citivanova was de laatste keer dat supporters hun ploeg aan het werk konden zien. © VDB
Redactie KW

Woensdag werkt Knack om 18 uur op Schiervelde een oefenwedstrijd af tegen het Nederlandse Groningen. Geïnteresseerde supporters zijn welkom.

“Volley Vlaanderen laat toe dat er vanaf 1 september weer oefenwedstrijden met publiek kunnen gespeeld worden. Die moeten wel coronaveilig georganiseerd worden”, zegt Johan Eeckhout van Knack. “Het is van 4 maart geleden, de galamatch in de European Champions League tegen Citivanova, dat de Knacksupporters hun ploeg nog live aan het werk zagen. Zo kunnen ze zien hoe ver Knack staat in de seizoensvoorbereiding. In hoeverre heeft Stijn D’hulst zich de automatismen met zijn vroegere ploeggenoten als een Tuerlinckx, Coolman en Verhanneman al weer eigen gemaakt? En hoe doen de nieuwkomers Ahyi en Huhmann het? Hebben ook de andere vast waarden Fragkos, Fasteland en Van Schie zich aan het samenspel met D’hulst kunnen aanpassen?”

Coronaveilig

Uiteraard moeten de supporters zich houden aan een aantal coronamaatregelen. “Zo komt iedereen binnen langs de hoofdingang. Met mondmasker op dat ook heel de wedstrijd op blijft. Het liefst komt men niet vroeger dan een kwartier voor het beginuur toe en men blijft heel de wedstrijd op zijn plaats zitten. Er wordt met niemand van spelers of technische staf contact genomen en na de wedstrijd gaat men direct weer naar buiten. Er worden bubbels gevormd binnen de duidelijk afgebakende zones in de tribunes en er mag geen onderling contact zijn tussen die bubbels. De Bistro blijft overigens gesloten.”

Ondertussen werd beslist dat de competitie op 3-4 oktober van start gaat met voor Knack een uitwedstrijd bij Caruur Gent. (RBD)

Oefenwedstrijden op Schiervelde: woensdag 2 september om 18 uur en donderdag 3 september om 14 uur Knack – Groningen; woensdag 9 september om 15 uur Knack – Aalst; vrijdag 11 september om 16 uur Knack – Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier