Knack Roeselare verrassend onderuit bij Tectum Achel

Wil Knack Roeselare dit seizoen opnieuw de beker winnen, dan zal het in de terugwedstrijd van de kwartfinale uit een ander vaatje moeten tappen. © VDB

Wil Knack Roeselare alsnog de halve finale tegen Maaseik halen dan zal het volgende week vol aan de bak moeten tegen de nieuwkomer in de Liga A, Tectum Achel. In de heenwedstrijd van de kwartfinale slaagde Knack er niet in een wedstrijdpunt te halen. Roeselare verloor de inleidende set met 29-27, stelde wel overtuigend 17-25 gelijk maar moest dan duidelijk zijn meerdere erkennen in Achel dat met 25-20 en 25-19 naar de volle puntenwinst doortrok.

Knack opende met Depovere aan de spelverdeling, Verhanneman en Van Schie bezetten de receptie/hoek, Coolman en Fasteland bevolkten het centrum met Tuerlinckx als opposiet en Deroey in de liberotrui.

Een enthousiast spelend Achel kon de eerste beurt een inleidende 8-10 naar 17-15 ombuigen. Voral omdat de Roeselaarse aanvallers de scoremachine nooit op toerental kregen. Knack remonteerde en leek bij 20-21 naar eerste deelwinst door te gaan. De thuisploeg gedirigeerd door een slimme Verschueren rook evenwel zijn kans en in een uitermate spannend setslot kon de thuisploeg bij 24-23 een eerste setbal versieren. Knack snoepte die af maar bij 28-27 werd de zoveelste setbal door de thuisploeg verzilverd.

De eerste herneming kon Knack dan wel zijn wil opdringen. Vooral omdat het vanop de servicelijn de thuisploeg verontrustte en opimaal rendement haalde. Achel moest bij 9-10 de rol lossen, Knack haalde even een beter niveau al bleef het afwerkingspercentage nog ondermaats om via 13-17 de 17-25 gelijkmakende set bijeen te mokeren.

Enthousiaste thuisploeg

Wie dacht dat de thuisploeg daarmee verslagen was, had het verkeerd voor. Op enthousiast spel werd Knack direct op een 10-4 achterstand gezet. Vooral omdat de bezoekers uit de blok-verdediging te weinig rendement haalden op de counter. Fragkos werd er even ingebracht voor Van Schie en Vandoorn kwam Fasteland vervangen maar dat leverde niet direct soelaas op. Knack knaagde wel van zijn achterstand weg al duurde het tot 18-18 eer de kloof helemaal gedicht was. En daar stopte het, Knack moest met 25-20 tweede deelverlies toestaan.

Roeselare probeerde in set vier de meubels te redden, kwam 8-10 voor maar kon die bonus niet uitdiepen. Achel sloeg die minieme achterstand via 13-11 naar 21-16 om en daarmee was de partij beslecht. Knack kreeg met 25-19 een 3-1 bekeroptater te verwerken.

3-0 of 3-1

In de terugwedstrijd volgende week woensdag moet Knack met 3-0 of 3-1 winnen om een beslissende set naar 15 punten af te dwingen.

“Wij zijn vooral aanvallend volledig de mist ingegaan. Onze aanvallers moesten teveel kansen krijgen om te scoren en Achel verdedigde simpel uit. Wij deden op de counter te weinig vanuit de blok-verdedigingsorganisatie en brachten daardoor onszelf in moeilijkheden. Wij weten waar wij voor staan om de kwalificatie volgende week af te dwingen. Wij zijn evenwel nog vanuit een moeilijke situatie teruggekomen”, vatte coach Steven Vanmedegael samen.

Zondagnamiddag om 15.30 uur staat voor de competitie de derby tegen Menen op het programma.