Vanmedegael startte met dezelfde zes spelers die zaterdag nog Guibertin klopten. Dat betekent ook dat Ruben Van Hirtum tijdig verlost geraakte van zijn liesblessure. De binnenkomer in de Champions League mocht er best zijn voor Knack. Het overdonderde de Turken in de beginfase en liep dankzij onder meer Van Hirtum uit tot 3-8. Een ziedende thuiscoach riep de stem schor in de time-out en zijn jongens waren nu wel wakker. De Sloveen Sket kwam alsmaar beter tot zijn recht en knaagde de achterstand helemaal weg: 11-11.

Vanaf dan speelden beide ploegen haasje-over en dat zou nog de hele set duren. De toeschouwers kregen waar voor hun geld met attractief volleybal en spanning. Alleen het scoren lukte niet zo aardig voor de West-Vlamingen, maar dat werd gecompenseerd met gerichte opslagen en een goede blokwerking. Sket scoorde de 17-15, maar Van de Velde reageerde met een ace (17-19). Wanneer ook Coolman serverend een punt maakte bij 22-24 leek Roeselare op weg naar de openingswinst.

Aanval van Sket

Boeman Sket richtte dan ook averij aan met de opslag en alles te herdoen bij 24-24. Net als tegen Guibertin kende Knack opnieuw geluk met de opslag: via de netrand acete Tuerlinckx naar 25-26. De volgende setballen waren voor de thuisploeg maar Verhanneman en Tuerlinckx keerden het tij in een enerverend slot toch nog in het voordeel van Knack.

Roeselare kwam ook na de kampwissel sterk voor de dag scoorde via het blok van Van Hirtum de 9-11. Maar dan kenden de Turken vier keer op rij succes en het was Vanmedegael die een time-out moest inroepen bij 13-11. De ingevallen Kindt botste op een blok bij 18-12, maar toch zou Tuerlinckx nog spanning in de set krijgen na de 22-15. Walsh blokte naar 23-21 en een succesvolle videochallenge was goed voor de aansluiting (24-23). Toch hield kapitein Subasi Knack een halt toe.

Aanval van Verhanneman

De 9-5 in set drie beloofde weinig goeds, maar vijf punten op rij en een videochallenge zette Roeselare op het juiste moment weer op de rails. Dejonckheere zag zijn redding uit het boekje toch nog onterecht afgekeurd door de ref, Knack putte er alleen maar extra energie uit. De winnende opslag van Walsh (16-18) werd tenietgedaan door twee receptiemissers (20-19), Coolman en Tuerlinckx stelden -weer serverend- weer orde op zaken: 1-2 in sets.

Roeselare zakte helemaal weg in het vierde spel. Vanmedegael had bij 9-3 al zijn twee time-outs opgesoupeerd en probeerde het dan maar met de dubbele wissel. Depovere en Kindt zagen hoe hun ploeg alsmaar meer fouten maakte: via 14-7 en 19-11 naar een kansloze 25-15. In de belle namen Tuerlinckx en co. eerst het initiatief. Na de 1-3 stapelden de fouten zich echter weer op. Tuerlinckx milderde na de 8-3 nog tot 10-8, maar daarna scoorde Knack maar één puntje meer.

Midden december komt titelhouder Kazan met de absolute wereldtoppers naar Schiervelde voor allicht een avondje topvolleybal.

(MPM)

Vanmedegael startte met dezelfde zes spelers die zaterdag nog Guibertin klopten. Dat betekent ook dat Ruben Van Hirtum tijdig verlost geraakte van zijn liesblessure. De binnenkomer in de Champions League mocht er best zijn voor Knack. Het overdonderde de Turken in de beginfase en liep dankzij onder meer Van Hirtum uit tot 3-8. Een ziedende thuiscoach riep de stem schor in de time-out en zijn jongens waren nu wel wakker. De Sloveen Sket kwam alsmaar beter tot zijn recht en knaagde de achterstand helemaal weg: 11-11. Vanaf dan speelden beide ploegen haasje-over en dat zou nog de hele set duren. De toeschouwers kregen waar voor hun geld met attractief volleybal en spanning. Alleen het scoren lukte niet zo aardig voor de West-Vlamingen, maar dat werd gecompenseerd met gerichte opslagen en een goede blokwerking. Sket scoorde de 17-15, maar Van de Velde reageerde met een ace (17-19). Wanneer ook Coolman serverend een punt maakte bij 22-24 leek Roeselare op weg naar de openingswinst. Boeman Sket richtte dan ook averij aan met de opslag en alles te herdoen bij 24-24. Net als tegen Guibertin kende Knack opnieuw geluk met de opslag: via de netrand acete Tuerlinckx naar 25-26. De volgende setballen waren voor de thuisploeg maar Verhanneman en Tuerlinckx keerden het tij in een enerverend slot toch nog in het voordeel van Knack. Roeselare kwam ook na de kampwissel sterk voor de dag scoorde via het blok van Van Hirtum de 9-11. Maar dan kenden de Turken vier keer op rij succes en het was Vanmedegael die een time-out moest inroepen bij 13-11. De ingevallen Kindt botste op een blok bij 18-12, maar toch zou Tuerlinckx nog spanning in de set krijgen na de 22-15. Walsh blokte naar 23-21 en een succesvolle videochallenge was goed voor de aansluiting (24-23). Toch hield kapitein Subasi Knack een halt toe.De 9-5 in set drie beloofde weinig goeds, maar vijf punten op rij en een videochallenge zette Roeselare op het juiste moment weer op de rails. Dejonckheere zag zijn redding uit het boekje toch nog onterecht afgekeurd door de ref, Knack putte er alleen maar extra energie uit. De winnende opslag van Walsh (16-18) werd tenietgedaan door twee receptiemissers (20-19), Coolman en Tuerlinckx stelden -weer serverend- weer orde op zaken: 1-2 in sets.Roeselare zakte helemaal weg in het vierde spel. Vanmedegael had bij 9-3 al zijn twee time-outs opgesoupeerd en probeerde het dan maar met de dubbele wissel. Depovere en Kindt zagen hoe hun ploeg alsmaar meer fouten maakte: via 14-7 en 19-11 naar een kansloze 25-15. In de belle namen Tuerlinckx en co. eerst het initiatief. Na de 1-3 stapelden de fouten zich echter weer op. Tuerlinckx milderde na de 8-3 nog tot 10-8, maar daarna scoorde Knack maar één puntje meer.Midden december komt titelhouder Kazan met de absolute wereldtoppers naar Schiervelde voor allicht een avondje topvolleybal.(MPM)