Knack Roeselare in drie sets voorbij Achel

Redactie KW

Knack Roeselare was beducht voor de verplaatsing naar nieuwkomer Achel maar kwam er zonder set- of puntenverlies weg. Knack won de inleidende sets met twee keer 19-25 om de derde beurt Achel tot de 23-23 te zien aandringen.

“De partij van zaterdag op Achel is belangrijker dan de Supercup van zondag in Kortrijk tegen Maaseik”, poneerde Knack-coach Steven Vanmedegael in de aanloop naar dat dubbele weekend. Toch gebruikte hij de competitiewedstrijd op Achel om te roteren. Lou Kindt werd opposite voor Tuerlinckx die alleen in het setslot even, maar wel beslissend, zou inkomen. Rune Fasteland kreeg speelgelegenheid in het centrum voor Van de Velde en de Noor zou de wedstrijd met twee bloks afronden.

Eerste set

De thuisploeg kon de eerste beurt wel snedig openen en tot 8-5 leiden. Maar eens Kindt zijn aarzelende start in de vergeethoek speelde kon Roeselare die achterstand dichten en ondermeer via een sterk afwerkende Verhanneman en Holt een bonus van een viertal punten bijeenslaan. Dat was voldoende om zonder problemen naar de eerste 19-25 deelwinst door te gaan.

Tweede set

De eerste herneming was het Roeselare dat rap een meerpuntenbonus op het bord had. Een autoritair Knack domineerde die set compleet met Verhanneman die zowel aan het net scoorde als vanuit het achterveld. De bezoekers werden nooit echt verontrust die tweede beurt en verdubbelden met 19-25.

Derde set

De derde beurt herpakte de thuisploeg zich enigszins en dat was dan vooral de verdienste van Schouren die moeilijk af te stoppen was. Bij 10-11 sloeg Knack langs Coolman en Holt een driepuntenvoorsprong (10-13) die zelfs naar een 16-21 doorgetrokken werd. Daarvoor tekenden weer Verhanneman zowel in de afwerking als het blok. Daarmee was de dagwinst evenwel nog niet rond. Achel stelde 22-22 gelijk via een blok van Bontje op Fasteland en een outsmash van Holt. Het moment om Tuerlinckx te laten opdraven. Zijn eerste aanval sloeg hij out (23-22), de tweede sollicitatie scoorde hij wel (23-23). Dan trok hij naar de opslaglijn met twee storende services waarop Fasteland Van loo blokkend counterde en dat wedstrijdpunt ook al counterend blokkend verzilverde. Verhanneman werd uitgeroepen tot ‘Star of the Game’ door coach Jan Meertens van Tectum Achel.

Zondag 11 november speelt Knack om 17 uur in de Kortrijkse Lange Munte tegen Greenyard Maaseik met de Supercup als inzet.

(RBD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier