Hermes Oostende maakt brandhout van rode lantaarn Farciennes

Hermes Oostende won de drie sets. (archiefbeeld) © VDB
Redactie KW

In net geen uur speelde leider Oostende het laatst geklasseerde Farciennes in de vernieling. Ook zonder toppers Nina Coolman en Jasmien Biebauw konden de bezoekers geen enkele set meer dan 14 punten scoren. Indien de ploeg van coach Deveylder volgende week tegen VC Oudegem de drie punten aan huis kan houden, dan is het zeker van de poleposition.

Coach Deveylder koos ervoor om setter Jasmien Biebauw en kapitein Nina Coolman de nodige rust te gunnen. Ook Sophie Van Acker (voet) en Celine Platteeuw (oog) liepen er niet bij. Het maakte hun opponent vanaf de eerste opslag duidelijk dat ze geen hoop moesten koesteren.

Via 16-8 en 21-12 stond de 1-0 al na 18 minuten op bord. De tweede set was gelijklopend met eveneens een 21-12 tussenstand. Hoekspeelsters Lise De valkeneer en Fanny Lafeber namen de meeste punten voor hun rekening. Zoals verwacht roteerde coach Deveylder gevat zodat ook Oostendenaars Megan Vande Berghe en Lien Moijson de nodige speelgelegenheid kregen. Laatstgenoemde bedankte met zes punten. Met een 25-11 verloste de groengele brigade Farciennes uit hun lijden.

Lynn Blenckers bevestigde nogmaals haar goeie vorm en Jitse Verbinnen liet haar doeltreffendheid geregeld opmerken. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat Hermes twee punten voor op Asterix Avo. Met de komst van VC Oudegem en Tongeren sluit men volgende week zaterdag de reguliere competitie af.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier