Hermes klaar voor bekerfinale na vlotte zege bij Zoersel (0-3)

De dames van Hermes Oostende hebben hun leidersplaats bij Zoersel bijzonder succesvol verdedigd. In tegenstelling tot de halve finale van de Beker (2-3) wonnen ze nu overtuigend met 0-3 cijfers.

Door deze zege blijft de kloof met eerste achtervolger Asterix AVO, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, zes punten. Zondag om 18 uur speelt het in het Antwerpse Sportpaleis de bekerfinale tegen Tongeren dat momenteel derde geklasseerd staat. Hermes telt momenteel negen punten en dus drie zeges meer.

De wedstrijd in Zoersel was een kopie van de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker. Al was de inzet nu duidelijk wat minder groot.

De thuisploeg begon sterk aan de partij en zette met een stevig servicewerk de groen-gele dames meteen onder druk. Dit zorgde aanvankelijk voor wat problemen in receptie wat hen dan ook op een 8-1 achterstand zette. Coach Deveylder werd zo verplicht om een vroege time-out aan te vragen. Dit leverde gelukkig het gewenste resultaat en bij 10-10 was alles terug te herbeginnen.

Jitse Verbinnen en Lise De Valkeneer leefden zich daarna aanvallend uit en stuwden Oostende naar 17-25. De tweede set begon de kustploeg wel goed. Het kende weinig verval en pakte de set met een alleszeggende 15-25 cijfers.

Zelfde spelbeeld in set drie waar de dames van coach Deveylder iets teveel zelf in de fout gingen om de bestaande kloof verder uit te diepen (20-25). Hermes is duidelijk klaar om zondag tegen Michelbeke de bekerfinale te betwisten. Zij staan pas achtste in de klassering met 18 punten, Hermes heeft er 45.