Duitsland opnieuw te sterk voor Red Dragons

De Red Dragons verloren twee keer van Duitsland. © Bart
Redactie KW

Net zoals zaterdag hebben de Red Dragons zondag slechts één set uit de brand kunnen slepen tegen een sterk Duitsland.

In een wedstrijd waarin beide coaches veel wisselden leek België in set 1 lang op weg naar winst. Over 8-5 en 16-14 stonden de Belgen aan de leiding in money time: 21-20. Eén zwak moment was voldoende voor Duitsland om er over te gaan.

In de tweede set namen de Belgen revanche. Vooruit gestuwd door Baetens, Verhees en Vandendries wonnen de Dragons vlot met 25-16. In de twee volgende sets nam het team van Heynen opnieuw de controle over. Via van Walle en Lecat sputterde België nog tegen maar het kon niet verhinderen dat Duitsland opnieuw met 3-1 won.

“We hebben veel geleerd door tegen onze buurlanden Nederland en Duitsland te oefenen”, klinkt het in het Belgische kamp. “Niet alleen op sportief vlak, maar ook op het gebied van infrastructuur. Trainingscentra zoals Papendal en Kienbaum kan je niet vergelijken met het onze.”

Setstanden: 22-25, 25-16, 20-25, 21-25.

Voor België speelden: Vandendries (9), Coolman (7), Depestele (1), Verhees (8), Verhanneman (4), Baetens (8). Libero’s: Dejonckheere, Deroey. Kwamen in: van Walle (11), D’Hulst, Rousseaux (6), Colson (4), Lecat (7). (KE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier