Dubbele promotie voor de dames van Ruvo

Op de foto zie je rechtstaand v.l.n.r.: Tom Landschoot (coach), Marjolijn Descheemaecker, Astrid Naeyaert, Hanne Van Damme, Lisa Ide en Anneleen Denoo. Geknield v.l.n.r. Shari Rogiers, Flore Brusselle, Joyce Bleyaert, Sielke Huyghe en Silke Del'haye.
Redactie KW

Na afloop van de competitie kwamen beide damesploegen van Ruvo Ruddervoorde net tekort om een titel op hun palmares te schrijven en automatisch te promoveren naar een hogere klasse.

Ruvo A werd derde in derde provinciale en werd verwezen naar de nacompetitie waar in een testwedstrijd tegen Vlamvo Vlamertinge uitgemaakt wordt wie als bijkomende stijger naar tweede mag. Ruvo B miste op een haar na de titel in vierde provinciale maar werd vrijgesteld van testwedstrijden en promoveert sowieso naar derde.

Chris Casaert ontving met zijn dames vorig weekend Vlamertinge en het werd geen onverdeeld succes. “We zijn dramatisch gestart en stonden na twee sets 0-2 achter”, vertelt hij. “ik denk dat mijn ploeg een beetje overdonderd was van deze sterke tegenstrever die uitpakte met heel wat lengte aan het net en een stevige opslagdruk. Maar ik moet toch mijn ploeg feliciteren voor hun grote inzet. We wonnen heel makkelijk de derde set en de vierde was een dubbeltje op zijn kant, gelukkig onze kant zodat we het alsnog konden afmaken in de belle. We winnen dus met 3-2 maar het zal nog aartsmoeilijk worden volgende week tijdens de terugwedstrijd ginds in de Westhoek.”

Misschien was deze testwedstrijd wel een maat voor niets. “De geruchten doen de ronde dat er een aantal ploegen zullen verdwijnen en dat er een groter aantal bijkomende stijgers zullen aangeduid worden” stelt coach Casaert, “blijkbaar zou zelfs de vierde in de stand nog kunnen stijgen. Maar het is natuurlijk afwachten tot de competitieleider officieel op de hoogte wordt gebracht. Dan pas zal alles duidelijk worden.”

Tom Landschoot kreeg dan wel goed nieuws en werd met zijn ploeg vrijgesteld van testwedstrijden. “Vorig seizoen grepen we ook naast de titel en ook de nacompetitie ging volledig de mist in”, vertelt hij. “Ook na dit seizoen was de ontgoocheling groot na het mislopen van de titel. We hebben teveel punten laten liggen in cruciale wedstrijden. Maar het is toch leuk dat we opgevist worden als bijkomende stijger.”

“Volgend seizoen komt er nogal wat jeugd bij maar ik hou het voor bekeken als trainer. Ik ben twee jaar trainer geweest door omstandigheden maar nu is het tijd voor iets anders. Bernice Vermote, die vroeger nog de A-dames trainde, zal overnemen. Naast het volleybal zit ik ook nog in de gemeenteraad van Oostkamp en met de verkiezingen die voor de deur staan, moet ik mijn activiteiten op een ander vlak gaan plannen” besluit Tom Landschoot. (GDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier