Dries Wittebolle betreurt stopzetting ligaploeg Lendelede: “Jammer voor Belgisch damesvolleybal”

Dries Wittebolle kreeg al tal van aanbiedingen. © foto Bart
Redactie KW

Enkele dagen nadat de speelsters en trainers op de hoogte gebracht werden van de beslissing van het bestuur om volgend seizoen te verzaken aan Liga-volleybal bij de dames en de heren moest de damesploeg naar het derdegeklasseerde Gent. Zondag komt rode lantaarn Tchalou op bezoek.

Wij wisten eigenlijk al van in augustus dat het bestuur voor de grote uitdaging stond om sponsorcontracten te vernieuwen of nieuwe sponsors aan te trekken. Door de vele contacten die ik door het seizoen met het bestuur had, wist ik ook dat het niet van een leien dakje liep om die te vinden. Toch kwam het bekendmaken van die beslissing in ons team heel verrassend over. Wij dachten eerder dat de herenploeg zou opgedoekt worden, maar dat de damesploeg zou behouden blijven. Niet dus. Maar respect voor het bestuur, zij hebben zich altijd aan de overeenkomsten gehouden en wilden naar volgend seizoen toe geen risico’s nemen.”

Die beslissing maakt wel dat er talentvolle speelsters vrij komen en ook de technisch staf ontbonden wordt. Wat nu? “Wat mijzelf betreft kan ik zeggen dat na de bekendmaking ervan mijn telefoon niet heeft stilgestaan. Namen zal ik niet noemen maar zowat alle Liga A-ploegen namen al contact op. Het zijn overigens uiteenlopende voorstellen, maar ook andere ploegen meldden zich al. Ik zal evenwel mijn tijd nemen om alles rustig te overwegen en vooraleer ik ergens toehap, zal het complete plaatje moeten passen. Zo kreeg ik al voorstellen om bij een ploeg een nieuw meerjarenproject op poten te zetten. Maar zowel de inhoud als de verloning ervan zullen op elkaar moeten afgestemd zijn.”

En de speelsters? “Ook bij de meesten van hen stond de gsm niet stil en waren er al veelvuldige contacten. Het belangrijkste voor hen is dat zij zich de resterende wedstrijden bewijzen. En dan vond ik dat zij in de wedstrijd op Gent eigenlijk nalieten om in die drive te spelen waarin zij zich kunnen tonen aan geïnteresseerde ploegen. Dat kan evenwel nog, te beginnen zondag tegen rode lantaarn Tchalou.”

Maar ook met de competitieleiding lopen er gesprekken want de hamvraag is hoe het nu verder moet. “De laatste, in dit geval nog altijd Tchalou, moet degraderen. Dan valt met Lendelede een tweede ploeg weg. Het betekent dat er twee nieuwe ploegen in Liga A moeten debuteren. En die zijn er niet. Dit seizoen was het een sterke Liga A met uitsluitend ploegen voldoende gestructureerd waren en het niveau aankonden. Ook Tchalou. Tenzij de competitieleiding beslist dat zij toch mogen blijven. Het tegengestelde zou jammer zijn voor het damevolleybal.” (RBD)

Zondag 26 januari om 14.30 uur: B&W C. Lendelede A – Tchalou Volley.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier