Decospan VT Menen wint driehoekstoernooi

Aanval van Seppe Rotty. © MP
Redactie KW

Na een overwinning tegen Saint-Quentain en een kleine nederlaag tegen Aalst mag Menen het eigen toernooi achter de naam schrijven.

Menen opende het toernooi tegen Saint-Quentin uit de Franse Pro B met daarin oude bekende Eldin Demirovic. Frank Depestele gooide zijn ploeg helemaal door mekaar en startte met Yentl Bille als libero. Het Menenproduct zou de hele match blijven staan.

Ook Kobe Brems en later in de match ook Maxim libert kregen resoluut hun kans en ze grepen die ook. Brems maakte zelfs een handvol winnende punten met zijn opslagen. Het was goed voor een relatief eenvoudige 3-0-zege voor Sinnesael en zijn maats. Setstanden waren 25-18, 25-23 en 25-17.

Tegen Aalst gaf coach Frank Depestele de voorkeur aan de basisspelers en ook Johan devoghel deed hetzelfde aan de overzijde. Het leverde een spannende pot volley op met een paar mooie rally’s.

Aalst won de eerste set met 20-25 maar Menen stelde orde op zaken: 25-17. In het laatste bedrijf waren de Oost-Vlamingen weer sterker (20-25) maar omdat ze hun match van Saint-Quentin verloren met 3-0 konden ze geen aanspraak maken op toernooiwinst.

(MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier