Decospan VT Menen krijgt na tien jaren getalm eindelijk vernieuwde sportzaal

De sporthal wordt deze legislatuur nog volledig vernieuwd. © (Foto MPM)
Redactie KW

Het meerjarenplan dat het schepencollege van de stad Menen dinsdag voorstelde bevat goed nieuws voor Decospan VT Menen. Er wordt immers 2,25 miljoen euro vrijgemaakt voor een ingrijpende renovatie van de extreem verouderde sportinfrastructuur.

“De plannen voor verfraaiïngswerken liggen eigenlijk al tien jaar op tafel”, zegt schepen Renaat Vandenbulcke. “Ik ben dan ook blij dat we met deze coalitie nu wel het lef hadden om deze knoop door te hakken en geld vrij te maken. Je kan er blijven over praten en niets doen maar wij hebben dus onze verantwoordelijkheid opgenomen.”

“Een deel van de vernieuwing gebeurde al in het tussenseizoen waarin de vip-ruimte helemaal verfraaid werd dankzij de financiële steun van de stad. In 2020 wordt het dak van het hele gebouw geïsoleerd en ook de douches krijgen een fikse opknapbeurt”, aldus Vandenbulcke.

En wanneer kunnen de volleyballers dan in de afgewerkte zaal hun thuismatchen afwerken? “Dat is moeilijk te zeggen want de veranderingen gebeuren stap per stap. Je kan ook geen sportzaal helemaal renoveren op een viertal maanden. Het is al schitterend dat het wel lukte met de vip-ruimte. Hoe de vernieuwing concreet wordt aangepakt en wat de wijzigingen precies zullen inhouden, wordt nog besproken met de clubleiders zelf. Het staat wel vast dat het dak -in tegenstelling tot eerdere berichten- niet wordt verhoogd. Het plan om een volledige nieuwe zaal te bouwen werd al snel van tafel geveegd wegens financieel onhaalbaar”, besluit Renaat Vandenbulcke.

Maar spelers, supporters en entourage kunnen er dus zeker van zijn dat ze tegen ten laatste 2024 in een volledig gerenoveerde volleytempel terecht kunnen.

Decospan VT Menen speelt vrijdag in eigen zaal tegen landskampioen Maaseik. Er wordt heel wat volk verwacht want de hoofdsponsor nodigde 200 personeelsleden uit voor deze topaffiche.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier