Coronavirus heeft ook gevolgen voor topvolleyballer Stijn D’Hulst in Italië

© MPM
Redactie KW

Het coronavirus, dat in Italië al verschillende slachtoffers maakte, heeft ook gevolgen voor de sportwereld. Zo worden onder meer de volleybalwedstrijden in de Liga A van komend weekend uitgesteld. Normaal moest Kortrijkzaan Stijn D’Hulst zondag met zijn ploeg Civitanova aan de bak tegen Monza.

“Aangezien onze wedstrijd uitgesteld is, komen we pas op 4 maart terug in actie”, zegt de setter van Civitanova. “We kregen maandag sowieso al vrij na onze gewonnen bekerfinale, maar door de coronaperikelen kregen we vandaag nog een extra snipperdagje. Mooi meegenomen, want er komt familie op bezoek tijdens de krokusvakantie”, aldus D’Hulst.

Maar het virus heeft uiteraard ook een negatieve gevolgen. “Niemand weet in welke mate het zal evolueren en of er nog bijkomende maatregelen getroffen moeten worden. Ik denk niet dat onze verplaatsing naar Roeselare op 4 maart in de Champions League in het gedrang komt, tenzij de Belgische regering opeens vluchten uit Italië zal weren. Maar daar ga ik toch niet van uit. Voor de terugwedstrijd op 11 maart wordt het misschien delicater als het virus zich nog verder verspreidt. Het zou alvast een serieuze domper zijn, want er hebben al heel wat vrienden bevestigd dat ze komen supporteren. Ook mijn ex-ploeggenoten Ruben Van Hirtum en Stijn Dejonckheere zouden er graag bijzijn in Italië. Het wordt nog even bang afwachten.”

D’Hulst woont op een appartement in Civitanova, centraal in Italië en behoorlijk ver van de gevaarlijke zone. “Hier lopen de mensen nog niet met mondmaskers rond, maar je voelt toch dat de Italianen nerveus worden en dat er constant over gepraat wordt. Ook binnen het team zelf is het een topic. Onze clubdokter bijvoorbeeld begint al half te flippen als hij iemand hoort hoesten. In onze supermarkten zijn de gevolgen van het virus nog niet zichtbaar en zijn de winkelrekken nog goed gevuld. Gelukkig maar, want ik heb nooit veel voorraad in mijn frigo. Als mensen opeens volop gaan hamsteren en de rekken leeghalen, zit ik met een probleem.”

Wie Stijn D’Hulst volgende week woensdag aan het werk wil zien in Roeselare met zijn club Civitanova zal zich moeten reppen voor tickets. Schiervelde is zo goed als uitverkocht voor de terugkeer van de Kortrijkse setter. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier