Bondscoach Van Kerckhove neemt Verstraete mee naar Polen

Mag West-Vlaming Tim Verstraete straks ook naar de Olympische Spelen? © MPM
Redactie KW

De Red Dragons zijn woensdagmorgen vertrokken naar Polen waar ze donderdag en vrijdag een oefenwedstrijd afwerken tegen de wereldkampioen van bondscoach Vital Heynen.

Van Kerckhove kan in Krakau een beroep doen op vijftien spelers. De kans is ook groot dat deze spelers straks de selectie halen van het olympisch kwalificatietoernooi dat van 9 tot en met 11 augustus plaatsvindt in de Ahoy van Rotterdam.

Op de lijst staan ook drie West-Vlamingen: spelverdeler Stijn D’Hulst (boerenjaar met Civitanova in Italië), Hoekaanvaller Matthijs Verhanneman (speler van het jaar met Roeselare) en libero Tim Verstraete. Die laatstgenoemde kun je enerzijds verrassend noemen aangezien hij Jelle Ribbens van het Franse Nice (Pro A) uit de ploeg speelt. Maar aan de andere kant toonde de 20-jarige Kuurnenaar ook zijn kunnen bij Leuven. Het leverde hem een toptransfer op naar Aalst. Bondscoach Van Kerckhove benadrukt wel dat de keuze voor Verstraete nog niet definitief is. “Verstraete ligt goed in balans met Ribbens en ik wil nu eens aftasten hoe Verstraete presteert tegen een wereldploeg. Het zou goed kunnen dat Ribbens de volgende oefenmatchen in Frankrijk weer opgevist wordt. Dat zal de tijd uitwijzen.”

Als Verstraete de test overleeft, dan mag hij meteen ook luidop dromen van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Kwalificatie voor deze zomerspelen zijn het hoofddoel van de Red Dragons in deze zomercampagne. Maar dan moeten ze wel voorbij gastland Nederland, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Vooral Amerika (nummer twee op de wereldranglijst) aan de kant zetten, wordt een lastig karwei.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier