Bidavo Bissegem gaat scheep met Kristof Vroman

© HV
Redactie KW

De lesgever lichamelijke opvoeding aan de lagere school Spes Nostra in Heule is allerminst een opportunist wat zich vertaalde in een loyale houding bij elke ploeg waar hij zich engageerde. De nu 42-jarige Kristof Vroman begon te volleyballen bij de jeugd van Lendelede. Op 16-jarige leeftijd debuteerde hij bij de senioresploeg met de kampioenstitel in tweede provinciale. Het was de start van een succesvolle spelerscarrière. “Van Lendelede trok ik naar Torhout dat in ereklasse aantrad. Ik bleef er vier seizoenen en dan volgden vijf seizoenen Marke. Wij speelden kampioen in Liga B en traden één seizoen in ereklasse aan. Van Marke trok ik naar de club waar het voor mij allemaal begon, Lendelede. Ik speelde er tien seizoenen in Liga B en stopte op 36-jarige leeftijd.”

Vervolgens laste Kristof twee volleyballoze jaren in. Alle aandacht ging naar zijn vrouw Sarah Pauwels die hij in Marke leerde kennen. Het koppel kreeg intussen ook een tweeling, Bas en Nora.

Houdbaarheidsdatum

Zijn trainerscarrière begon Kristof Vroman bij VKt Torhout waar hij de damesploeg in tweede divisie dat eerste seizoen al aan de beker voor nat/divisie hielp. “Een trainersdebuut waarvan je alleen maar kan dromen. Daarna vroeg Pervol Ruiselede me om de eerste herenploeg te trainen. Ik bleef er vier seizoenen en houd daar eigenlijk alleen maar goede herinneringen aan over”, vertelt de Gullegemnaar.

“Maar op een trainer staat een houdbaarheidsdatum. Bissegem-voorzitter Ivan Cannaert contacteerde mij om de ploeg in eerste divisie te trainen. Ik zag enkele wedstrijden en zag ook dat er heel wat potentieel aanwezig is. Ik kon mij vinden in het project dat mij voorgesteld werd. Ik verbind mij nooit langer dan voor één seizoen. Na dat eerste seizoen volgt een evaluatie. Ik ga deze uitdaging alvast met volle goesting aan”, klinkt het. (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier