Bevo Beobank Roeselare wint moeizaam van Limal-Ottignies: 3-2

BEVO bouwt een feestje na de wedstrijd. © GF
Redactie KW

Limal, derde laatste in de rangschikking en door blessures met slechts acht speelsters op het spreekwoordelijke wedstrijdblad, verkocht zijn vel zeer duur.

In set 1 gaat het tot 11-11 gelijk op. Een verbeten Limal gaat vol voor zijn kansen en slaat een kloofje: 11-14. Bevo, dat soms wat te rommelig acteert, slaagt er niet meer in Limal bij te benen en verliest set 1 met 19-25.

In set 2 een gelijkaardig scoreverloop maar dan zijn de rollen wel omgekeerd. De set staat bol van uitgesponnen rally’s, vaak uiteindelijk gewonnen door Bevo. Set 2 is voor de thuisploeg met 25-18 cijfers. Een zelfde spelbeeld in set 3 waarin Bevo geleidelijk aan de bovenhand neemt. Limal kreunt onder de verhoogde servicedruk van de thuisploeg (16-9). Bevo heeft de controle en wint set 3 met 25-19.

Veer niet gebroken

Wie dacht dat de veer bij de bezoeksters gebroken was, kwam verkeerd uit. Limal start met het mes tussen de tanden aan set 4, 1-5 en time-out Bevo. Met succes, bij 7-7 komt Bevo langszij en vanaf de servicelijn over Limal 10-7. De lange, knappe balwisselingen volgen elkaar op met Limal vaak aan de winnende hand: 11-11. Bij 18-15 heeft Bevo opnieuw een kloofje maar een opstellingsfout laat toe dat Limal terug aansluit: 19-19.

In een superspannend setslot trekt Limal finaal de set naar zich toe met 25-27. Ook de tie-break is een nagelbijter. Spanning is troef waarbij beide ploegen zich nog laten betrappen op een opstellingsfout. Na 12-12 lukt het Bevo uiteindelijk afstand te nemen en de set en match te winnen met 15-12.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier