Alweer geen zege voor VKt Torhout A

© (Foto VDB)

Voor de vijfde keer op een rij mochten de Torhoutse dames in hun eigen sporthal aantreden om de confrontatie met Volley Noorderkempen aan te gaan. Punten halen zou voor de pupillen van coach Stefaan Decoster meer dan welkom zijn om zowel het moreel als het puntenaantal wat op te krikken, maar het werd uiteindelijk 0-3 voor de bezoekers.

In set 1 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar Torhout kon aanvallend iets beter afwerken waardoor de thuisploeg een 10-6 bij elkaar speelde. Noorderkempen reageerde gevat met enkele zware aanvallen waardoor de stand vrij snel terug in evenwicht stond (13-13). Toen de thuisploeg niet meer tot scoren kwam, liepen de bezoekers uit (13-17) maar gelukkig bleven de Torhoutse dames alsnog aanklampen (15-18, 18-20) zodat het verschil niet onoverbrugbaar werd. Noorderkempen bleef echter fanatiek verdedigen en elke kans efficiënt benutten zodat ze toch nog de eerste set met vrij ruim verschil binnenhaalden (20-25)

Door foutenlast stond VKt in de tweede set al snel op achterstand (2-6). De thuisploeg klampte even aan (6-9) maar werd daarna weggeserveerd (7-16). Noorderkempen speelde op een hoog niveau en diepte de voorsprong vrij makkelijk uit (10-18). Torhout vond geen oplossingen en de sterkere bezoekers haalden vlot en eenvoudig ook de tweede set binnen met 14-25.

In een betere beginfase van set 3 kon VKt eventjes de schijn hoog houden (3-0, 6-3) maar de bezoekers losten de rol niet en serveerden zich naast en voorbij de thuisploeg (7-7, 7-10). Noorderkempen was beduidend krachtiger en wat de thuisploeg ook probeerde, het was onvoldoende om de bezoekers in verlegenheid te brengen (12-17, 14-21). Ook de derde set ging verdiend naar de betere bezoekers (15-25).

Voor de Torhoutse dames volgen nu tien verplaatsingen in twaalf wedstrijden. Het wordt hoogtijd dat VKt A zich herpakt zodat het niet in degradatienood komt.