Vrouwen SV Zulte Waregem onderuit tegen A.A. Gent

Esther Buabadi (archief) © VDB

Het regenboogstadion in Waregem was uitzonderlijk de plaats van afspraak voor de ‘thuismatch’ tegen A.A. Gent, die werd gespeeld in aanwezigheid van een ruim aantal uitgenodigde zorgverleners. Na de 0-11 tegen Anderlecht in Zulte, speelde SVZW zaterdag gemotiveerd en moedig. A.A. Gent was echter meer efficiënt in de zone van de waarheid.

Na een aarzeling in de verdediging bij de thuisploeg kwamen de bezoeksters op voorsprong via Loonen (33′). Na assist van Jolet Lommen, de absolute uitblinkster, kon Prez op slag van rust (42′) de voorsprong verdubbelen. De thuisploeg gooide met Luijckx en Lemmens na de rust vlug twee nieuwe gezichten in de strijd. Er was trouwens een kopkans via Luijckx na een vrije trap van Merchiers. Bij de tegenstander was er later nog de opgemerkte invalbeurt van de 16-jarige Bosteels. Zij diepte trouwens (78′) de voorsprong verder uit (0-3). Bouabadi zette ook de bezoekende doelvrouw Evrard aan het werk. In het slot werd Camps (SVZW) met twee gele kaarten uitgesloten. Zij mist de uitmatch tegen Standard. (RMN)