Kaveh Rezaei stuwt Charleroi naar 4-0-triomf tegen Zulte Waregem

© belga
Redactie KW

Na de bittere pil van de bekeruitschakeling tegen Club Brugge, verkocht Charleroi Essevee een nieuwe uppercut. Met drie doelpunten bezegelde Kaveh Rezaei het lot van de bezoekers, die nochtans niet onaardig meespeelden. Na de tweede gele kaart van Marcq was het game over voor de troepen van Dury, die nu een week de tijd krijgen om fysiek en mentaal te herstellen van een tegenvallende week en volgende week tegen Moeskroen opnieuw de rug moeten rechten.

In vergelijking met de bekermatch tegen Club, liet Francky Dury Vossen en Govea opdraven (in de plaats van Berahino en Seck, beide out wegens een blessure). Zij startten, net als de twintig andere acteurs, in overdrive. Na een reuzenkans voor Essevee, gemist maar ook offside, leken de bezoekers afgestraft te worden op de counter, maar de goal van Fall werd wegens buitenspel afgevlagd.

Iraanse combinatie

De mooiste kansen waren voor de thuisploeg, maar Fall botste gedurende de eerste helft keer op keer op een erg secure Bossut, die de hulp kreeg van De fauw bij een Iraanse combinatie tussen Rezaei en Gholizadeh. Het duurde tot op het halfuur voor Zulte Waregem, via Bruno, een eerste keer op doel schoot. Essevee kwam beter in de match, maar moest constant waakzaam zijn om niet in het mes te lopen. Toch had het aan de pauze op voorsprong moeten staan, Larin wrong een unieke assist van Vossen de nek om. De goal viel, op slag van rust, aan de overkant. De fauw liet zich ringeloren, Rezaei vloerde Bossut nu wel. Een fameuze domper voor Zulte Waregem.

De achterstand was voor Essevee niet meteen het signaal om na de pauze een storm richting Penneteau te ontketenen, maar via Larin en Sissako flirtten de bezoekers toch met de gelijkmaker. Oberlin en Dompé moesten voor meer aanvallende schwung zorgen en deden dat bijna meteen. De Carolo’s loerden op de counter, Bossut liet Bruno niet juichen. Tot Rezaei toch de 2-0 binnen buffelde.

Boeken toe? Zeker weten, ook omdat Marcq zijn tweede geel pakte en Rezaei ervan profiteerde om zijn hattrick te voltooien. Een straffe save van Bossut verhinderde eerst dat de score nog hoger opliep, maar uiteindelijk mocht ook Nichelson even aan het feest: 4-0. Tijd voor bezinning aan de Gaverbeek.

(BV)

Charleroi: Penneteau, Willems, Dessoleil, Nurio, Busi, Ilaimaharitra (83′ Hendrickx), Gholizadeh (68′ Kayembe), Massimo Bruno, Morioka, Fall en Rezaei.

Zulte Waregem: Bossut, Mensah (73′ Srarfi), Deschacht, Walsh, De fauw, Sissako, Marcq, Gianni Bruno, Govea (58′ Oberlin), Larin (58′ Dompé) en Vossen.

Doelpunt: 45+4′, 70′ en 79′ Rezaei 1-0, 2-0 en 3-0, 90+1′ Nichelson 4-0.

Geel: 36′ Massimo Bruno, 37′ Marcq, 45′ Vossen, 45+3′ De fauw, 56′ Nurio.

Rood: 77′ Marcq (2 keer geel).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier