Zulte Waregem verslaat Cercle Brugge in oefenduel met 2-3, Club klopt Heracles met 0-1

Het team van Cercle Brugge dat het afgelopen zaterdag opnam tegen KV Oostende. © belga

In een oefenwedstrijd heeft Zulte Waregem woensdag in Lichtervelde met 2-3 gewonnen van Cercle Brugge. Het haalde daarbij een 2-0 achterstand op. Club Brugge won een oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Heracles met 0-1.

Cercle Brugge begon de wedstrijd in Lichtervelde met op papier misschien wel de meest ervaren spelers. De Belder was in de openingsfase meteen dicht bij de openingstreffer, maar meteen daarna was het toch prijs. Uit de daaropvolgende hoekschop kon aanvoerder Taravel in doel koppen. En zo stond het na ruim twee minuten 1-0. Een voorsprong die voor het kwartier werd verdubbeld. Taravel speelde vanaf ongeveer de eigen speelhelft De Belder aan die in de rug van de Waregemse verdediging sloop en ook doelman Bostyn kon verschalken om de bal zo in het lege doel te trappen.

De 2-0 voorsprong bleef lange tijd op het bord staan, tot vlak voor rust de Griekse tester Kainourgios voor de aansluitingstreffer zorgde. Hij nam een voorzet knap meteen op de slof en doelman Hubert was kansloos.

Trainer Mercadal koos bij aanvang van de tweede helft voor elf nieuwe spelers, waaronder opnieuw tester Wackers bij Cercle, maar ook een pak minder ervaring. Zo kwam Zulte-Waregem meer in de wedstrijd en kon het meer domineren en zorgde Seck vlak voor het uur voor de gelijkmaker.

Een kwartier later werd het zelfs 2-3, toen de Noor Bjørdal van op de flank De Smet bediende. Hij gaf met een snoeihard schot via Cercleverdediger Broos doelman Goblet het nakijken. De bezoekers gaven deze voorsprong niet meer uit handen, ook toen de Rus Klimov in de slotminuut voor Cercle nog een uitstekende kans de nek om wrong. Bossut had een goede voetreflex in huis en zo won hij met zijn ploeg met 2-3.

Cercle Brugge, stelt donderdag drie nieuwkomers voor en houdt zondag net als Zulte-Waregem een fandag, zaterdag speelt men in Roeselare tegen AS Monaco.

Cercle Brugge eerste helft : Hubert, Decostere, Ueda, Taravel, Bassong, Vanhoutte, Deuro, Hoggas, Hazard, Bongiovanni en De Belder.

Cercle Brugge tweede helft: Goblet, Broos, Dekuyper, Cassaert, Suffys, Deman, Wackers, De Wulf, Somers, Koshi en Klimov.

Zulte Waregem: Bostyn(46’Bossut), Walsh, Marcq (46′ De fauw), Humphreys, Kainourgios (65′ Nissila), Seck (65′ Van Hecke), De Pauw (65′ De Smet),Soisalo (46′ Harbaoui), Bjørdal, Tardieu (85′ Reichert), Oberlin(85′ Bambi).

Doelpunten: 1′ Taravel 1-0, 9′ De Belder 2-0, 44′ Kainourgios 2-1, 59′ Secq 2-2, 79′ De Smet 2-3.

In het Nederlandse Garderen won Club Brugge met 1-0 van Heracles Almelo. Hans Vanaken scoorde zes minuten voor tijd vanop de penaltystip.