Zes op zes voor SCT Menen

SCT Menen zit opnieuw in een goede flow, won met 3-1 van Ronse. Daarmee zet Sporting een zes op zes neer en is het nu wel helemaal zeker van het behoud.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd met een kans voor Mahau. Net voorbij het kwartier werd Cardon foutief afgestopt. De Menense topscorer zette zelf de strafschop om. Vanaf het derde kwartier nam Ronse over. Menen kwam goed weg toen bezoeker Achahbar op vrijschop de dwarsligger trof.

Ook na de rust leek het alsof Ronse de gelijkmaker ging scoren. Maar het verwachte doelpunt viel via opnieuw Cardon aan de overkant. Toen Mahau halfweg de tweede helft nummer drie scoorde, was de winnaar gekend. De tegentreffer van Frutos net voor affluiten was niet meer dan een voetnoot.

(FV)

DOELPUNTEN: 17′ Cardon (pen.) 1-0, 57′ Cardon 2-0, 67′ Mahau 3-0, 90′ Frutos 3-1.

MENEN: Olievier, Derieuw, Mahieu (82′ Buyssens), Meulenyzer, Rogie, Gallo, Harinck, Mahau (87′ Duthoo), Vanhaecke (38′ Vervaeke), Habbas, Cardon.