Yoran De Ketelaere ruilt SV Zulte Waregem voor KRC Harelbeke

Yoran De Ketelaere speelt vanaf volgend seizoen bij KRC Harelbeke.© gf
Yoran De Ketelaere speelt vanaf volgend seizoen bij KRC Harelbeke.© gf
Redactie KW

Yoran De Ketelaere trekt na dit seizoen de deur van SV Zulte Waregem achter zich dicht. De beloftendoelman trekt naar KRC Harelbeke.

Yoran De Ketelaere begon zijn voetballoopban in KV Eendracht Aalter. “Op 6-jarige leeftijd probeerde ik al wel eens in het doel te staan”, lacht De Ketelaere.“Ik was pas 8 jaar toen ik na een scouting de kans kreeg om naar Club Brugge te trekken. Ik bleef daar een zestal jaar tot aan de U14. Vanaf de U15 tot nu was ik dan aangesloten bij Zulte-Waregem. Ondertussen speel ik al voor het derde seizoen bij de beloften. Ik stelde wel vast dat mijn toekomst niet bij de eerste ploeg lag. Daar waren geen perspectieven meer. Dus zocht ik andere wegen op en kwam ik uit in Harelbeke.”

De Ketelaere is 1m80 groot. “Dat is eigenlijk niet groot genoeg voor eerste klasse. Dat is de voornaamste reden dat ik weg mocht bij Waregem. Nu ben ik te oud geworden om nog bij de beloften aan te treden. Ik stelde ook vast dat een jongere doelman een aanbieding kreeg om derde keeper te worden bij de eerste ploeg, en dan moet je je conclusies trekken.

De Ratten

De Ketelaere woont in Aalter en vervoegt dus vanaf volgend seizoen de Ratten van KRC Harelbeke.

“Eigenlijk kwam Harelbeke eerder toevallig uit de bus. De hulptrainer van Harelbeke, Yves Van Tieghem, is ook hulptrainer bij de beloften in Zulte-Waregem. Van Tieghem wist dat ik Zulte-Waregem moest verlaten en coach Bruno Derveaux had te kennen gegeven een doelman nodig te hebben. Zo werden telefoonnummers uitgewisseld. De trainer belde mij op en nog geen week later had ik al een overeenkomst getekend.”

Bij de beloften van Zulte-Waregem lopen de trainingen momenteel gewoon door. “Maar het is toch te hopen dat we snel terug wedstrijden mogen spelen”, vult De Ketelaere aan. “Ik kijk er echt naar uit. Natuurlijk ben ik mijn plaats niet zeker. Maar ik werd aangeworven voor het eerste elftal en zal dus de concurrentie met Tom Thieren moeten aangaan.

Concurrentie

Trainer Derveaux is tevreden. “Twee zo’n jonge doelmannen, van 20 en 21 jaar, in tweede nationale. Hoopgevend. Wij hadden Tom Thieren vooraf gemeld dat we een nieuwe doelman gingen aantrekken, maar dat het iemand zou zijn waarmee hij in eerlijke concurrentie kon treden. Geen gevestigde waarde dus. Met Yoran De Ketelaere is dat zo. Ik heb graag twee of drie volwaardige keepers in mijn elftal. Dat onderdeel voor volgend seizoen is nu afgewerkt, we werken nog altijd verder om ook ons middenveld te versterken. “ (MVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.