Yiky Vanhee zorgt voor ervaring bij SK Elverdinge

Yiki Vanhee. (foto EG) © Erwin Gabriëls
Redactie KW

Met een knappe vier op zes is SK Elverdinge uitstekend uit de startblokken geschoten. Het had evenwel ook zes op zes kunnen zijn, want afgelopen weekend gaven middenvelder Yiky Vanhee (29) en zijn ploeggenoten een 3-1-voorsprong uit handen. “Teleurstelling is er niet, want een gelijkspel was de juiste weergave.”

SK Elverdinge is met een overwinning tegen Brielen Sport en een gelijkspel tegen GS Voormezele aan zijn avontuur in derde provinciale begonnen. Het hadden ook twee overwinningen kunnen zijn, maar Voormezele zette de scheve situatie recht.

“Het tweede tegendoelpunt kwam wat uit de lucht gevallen en daarna speelde het warme weer zijn tol”, weet Vanhee. “Het is jammer, maar teleurstelling is er niet echt. Een gelijkspel was namelijk de juiste weergave. Het spel ging goed op en af. Het is vooral belangrijk dat we de slag niet gemist hebben. De punten die we pakken tegen rechtstreekse concurrenten kunnen wel eens gouden punten zijn.”

Jonge snaken

Zondag kijken Vanhee en co SVD Kortemark in de ogen. “We weten helemaal niets van dat elftal. Net als ons kwamen ze vorig seizoen een reeksje lager uit, maar ik kan niet inschatten hoe sterk ze voor de dag zullen komen. We krijgen hen over de vloer en dat speelt in ons voordeel. We kunnen voor onze eigen supporters altijd net iets meer dan op verplaatsing. We hopen dit jaar ergens bovenaan in de rechterkolom te eindigen”, liet T1 Alex Verlinde optekenen in deze krant.

“Het behoud blijft ons belangrijkste doel. De rest is mooi meegenomen”

Vanhee is eveneens ambitieus, maar tempert de verwachtingen. “Het behoud blijft ons doel. Alles wat meer is, is mooi meegenomen.” Heel wat jonge snaken komen dit seizoen aan de oppervlakte bij Elverdinge. “We hebben een goede mix van ervaren spelers die de groep sturen en talentvolle jongeren. De jonge gasten zijn zeker en vast een meerwaarde voor de ploeg. Tegen Brielen stond de amper 17-jarige Mithras Goossens bijvoorbeeld 90 minuten tussen de lijnen.” (IVDA)

Zondag 17 september om 15 uur: SK Elverdinge – SVD Kortemark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier