Winkel Sport haalt een jeugdvriend van Vincent Kompany als doelman: Nicaise Kudimbana

Nicaise Kudimbana in 2017 in actie voor Union. Komend seizoen is hij dus op het Terschuerenpark te bewonderen.©JOHN THYS BELGA
Nicaise Kudimbana in 2017 in actie voor Union. Komend seizoen is hij dus op het Terschuerenpark te bewonderen.©JOHN THYS BELGA
Wouter Vander Stricht

De 34-jarige Congolees-Belgische Nicaise Kudimbana is de nieuwe doelman van Winkel Sport. De ervaren goalie was een van de slachtoffers van het failliet van KSV Roeselare en zat afgelopen zodoende zonder club. Hij heeft ook een verleden bij RSC Anderlecht en is ook een jeugdvriend van Vincent Kompany. Zo was hij ooit ook even in beeld om bij paars-wit keeperstrainer te worden.

Maar Nicaise Kudimbana blijft dus actief doelman en tekende zopas voor eerstenationaler Winkel Sport. Winkel had het seizoen – dat nu al maanden on hold staat – aangevat met twee jonge doelmannen: Arne Galens en Julien Van Volcem. Die eerste tekende bij, de tweede kiest voor eersteprovincialer KFC Meulebeke. Derde doelman Jarne Derie verlengde ook zijn contract, maar in de zoektocht naar een meer ervaren goalie kwam Winkel Sport dus uit bij Nicaise Kudimbana.

Promoties met KV Oostende en FC Antwerp

Kudimbana heeft al een pak ervaring opgedaan op het hoogste niveau. Zo genoot hij een deel van zijn opleiding in Anderlecht, speelde als vaste keeper bij Union en was daarna nog actief bij onder meer Cercle Brugge, KV Oostende, FC Antwerp en Walhain. In het huidige seizoen tekende hij bij KSV Roeselare maar door het verdwijnen van KSV Roeselare werd hij een vrije speler.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.