Winkel Sport en sponsor Defrancq gaan samen verder, maar stellen ambities bij

© VDB
Wouter Vander Stricht

Via een persmededeling liet Winkel Sport weten dat de club volgend seizoen verder mag rekenen op de financiële inbreng van de firma Defrancq, maar dat het budget wordt teruggeschroefd. Winkel wil volgend seizoen in tweede amateurklasse wel een mooi team tussen de lijnen brengen.

De firma Defrancq NV met eigenaar Geert Cool is sedert meer dan 30 jaar de hoofdsponsor bij Winkel Sport. Hoogledenaar Geert Cool is overigens gewezen speler en trainer van rood-zwart. In die 30 jaar heeft de club een uniek parcours afgelegd en is de club opgeklommen van derde provinciale naar de eerste amateurklasse. Wekelijks speelt het dorpsclubje nu tegen traditieclubs als Seraing (dit weekend overigens), RFC Luik, RWDM, Lierse…

De steile opgang werd gerealiseerd door de financiële inbreng van de firma Defrancq, die Winkel Sport voldoende middelen gaf. De inbreng werd ook jaarlijks groter, ook al om aan de licentievoorwaarden van eerste amateurklasse te voldoen.

“De eigenaars van het familiebedrijf, de familie Cool-Defrancq, hebben nu de beslissing genomen om de club verder te blijven financieel ondersteunen. Maar de financiële inbreng van de Defrancq zal echter kleiner worden vanaf het seizoen 2020-2021. De club en de sponsor maken zich sterk dat de financiële draagkracht van de club voldoende groot zal blijven om een rol van betekenis te kunnen spelen in tweede amateurklasse”, luidt het persbericht.

Daarbij is duidelijk dat Winkel Sport, dat laatste staat in eerste amateur, zich ook al neerlegt bij de degradatie. De club staat op acht punten van een veilige plaats. Het team doet het niet onaardig, maar komt duidelijk dat tikkeltje te kort om zich te meten met de sterke ploegen in eerste amateur. Geen ramp natuurlijk. Winkel Sport heeft ook een B-team dat momenteel aan de leiding prijkt in vierde provinciale. Misschien kan er na het A-team vorig seizoen, dit keer het kampioensfeest van het B-team gevierd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier