WDP Rollegem en Traiteur Neerhof Kortrijk spelen vanavond kwartfinale beker van België

Anas Roudani, hier in duel met Kortrijkspeler Jeroen Blancke. (foto KDS)
Redactie KW

De minivoetbalcompetitie wordt deze avond onderbroken voor de kwartfinales in de Beker van België. Daarin komen met eersteklassers Traiteur Neerhof Kortrijk en WDP Rollegem nog twee Zuid-West-Vlaamse teams aan de bak.

Kortrijk speelt uit bij KBC Kortemark, de ploeg-in-vorm en virtueel leider in de hoogste afdeling. “De kansen zijn 70-30 in het voordeel van de tegenstander, want zij zijn de laatste weken heel goed op dreef”, bekent coach Lesly Waelkens. “In korte tijd wonnen ze twee keer van landskampioen Merelbeke, waardoor zij ook starten als favoriet.”

Neerhof Kortrijk kende een relatief eenvoudig bekerparcours met tegenstanders uit lagere klassen en wil nu de scalp van een topper. “De beker is telkens weer een belevenis. Wie in de kwartfinale staat, hoopt door te stoten naar de halve finale. Tegen Kortemark kan het, maar dan zullen we vanaf de eerste tot de laatste minuut geconcentreerd moeten zijn.

Kortemark is een uitgekookte ploeg. Dat bewees het ook al in het competitieduel, dat Kortrijk met 4-8 verloor. “Toen kwamen we zwak voor de dag en was de partij al gespeeld na het eerste kwart. De situatie nu is anders”, gaat Waelkens voort. “De voorbije weken loopt het steeds beter en we hopen dat niveau nog een tijdje aan te houden. We willen graag nog enkele matchen winnen om het seizoen mooi af te sluiten.”

Lesly Waelkens. (foto KDS)
Lesly Waelkens. (foto KDS)

De buren van Rollegem maken de verplaatsing naar Hard Labeur Nazareth, dat nog volop strijdt voor een plaats in de play-offs. In competitie ging Rollegem al twee keer de boot in. “Het werden twee kleine nederlagen waarbij het verschil vooral werd gemaakt op basis van ervaring en efficiëntie”, weet topschutter Anas Roudani. “In het uitduel kwamen we 1-3 voor, maar gaven we het finaal uit handen. Voor de beker schat ik de kansen op fifty-fifty.”

WDP, dat met een bus afreist naar Nazareth, zorgde in de achtste finales van de beker voor de verrassing door toenmalig leider Oudenaarde voor eigen publiek te verslaan met 4-5. Of Rollegem opnieuw kan stunten is de vraag. “Een nieuwe stunt zou mooi zijn, maar het behoud primeert. De beker is geen prioriteit. Bovendien starten wij als underdog, maar kansloos zijn we zeker niet. Na onze belangrijke competitiezege van vrijdag tegen Waregem kunnen we bevrijd spelen. Die overwinning geeft ons overigens terug wat vertrouwen waardoor het gevoel leeft dat alles mogelijk is”, besluit Roudani. (FMW)

Vrijdag 15 februari om 22 uur: Nazareth – WDP Rollegem.

Vrijdag 15 februari om 20.30 uur: Kortemark – Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier