Vrienden willen carrière bij het nieuwe SV Ingelmunster afsluiten

© VDB
Redactie KW

Simon Vanthuyne (32) en Glenn Vanhollebeke (32) ruilen Beveren-Leie volgend seizoen in voor de nieuwe vierdeprovincialer Ingelmunster.

Simon Vanthuyne en Glenn Vanhollebeke begonnen hun voetbalcarrière bij de jeugdploegen van Harelbeke en Ingelmunster. “Vijftien jaar geleden fuseerden beide ploegen tot Sporting West Harelbeke. Zo kwamen we per toeval in dezelfde ploeg terecht. Het klikte vanaf dag een”, herinnert Ingelmunsternaar Simon Vanthuyne zich. Het duo kwam elkaar later opnieuw tegen bij Club Roeselare, Beveren-Leie én Ingelmunster. “Het wordt onze tweede passage bij Ingelmunster. Het is leuk om terug te keren naar de club waar je toch mooie tijden hebt beleefd”, gaat Simon verder. “Natuurlijk speelt het mee dat Glenn dezelfde beweging maakt. We zijn beste vrienden en spelen graag samen. Het opzet is om een ploeg te bouwen met spelers die in Ingelmunster wonen of daar vroeger gespeeld hebben. We vinden dit een mooi project. Nu kunnen we bij wijze van spreken aan onze voordeur voetballen. Dat maakt het ook voor ons gezin een stuk gemakkelijker. Het is stilaan welletjes geweest. In de voetballerij kan het snel keren, maar het is de bedoeling om onze carrière hier af te sluiten.”

“We worden allebei een jaartje ouder en het lichaam wil niet altijd meer mee”, pikt verdediger Glenn Vanhollebeke in. “Het is fysiek te belastend om elke week te presteren op dit niveau. Mijn dokter raadde mij dan ook aan om een stapje achteruit te zetten.

Trainerscursus

De intensiteit in vierde provinciale ligt normaal gezien een stuk lager. Door een niveautje lager te voetballen, beperken Simon en ik de belasting op ons lichaam. Bovendien willen we nog een kans maken om een kampioenschap op ons palmares te schrijven. Dat is voor Ingelmunster – dat in de winter goed heeft ingekocht – een realistische ambitie.”

Vrienden willen carrière bij het nieuwe SV Ingelmunster afsluiten
© VDB

De ervaren verdediger stond op het punt bij te tekenen, maar een knieblessure strooide roet in het eten. “Ik wilde eerlijk zijn tegenover de club. Beveren-Leie had mij graag gehouden, maar dat zou een te groot risico geweest zijn. Stel je eens voor dat ik tijdens de voorbereiding geblesseerd uitval en het hele seizoen moet missen. Tijdens de kerstperiode bracht ik het bestuur op de hoogte. Ik denk dat de club waardeert hoe onze transfer is afgerond”, aldus Glenn.

De twee boezemvrienden waren dit seizoen nochtans een mooi hoofdstuk aan het schrijven bij de Beverse club. “We hebben nu al meer punten dan op het eind van vorig seizoen”, weet Glenn Vanhollebeke. “Niemand had verwacht dat wij dit seizoen zouden meedraaien in de top vijf. We willen op een mooie manier uitzwaaien bij Beveren-Leie en wat zou mooier zijn dan ons te plaatsen voor de eindronde?” Het tweetal smeedt ook al plannen voor na hun carrière. “In mijn vrije tijd volg ik een trainerscursus. Het is mijn ambitie om ooit een club te leiden”, aldus Simon. “Wie weet worden we ooit T1 en T2”, besluit Glenn met een kwinkslag. (MDR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.