Voetbalbond schept duidelijkheid: rest competitie verloopt zoals gepland

foto Belga © belga
Redactie KW

En dat betekent dat de winnaar van play-off 2 niet tot eind juni moet wachten om zijn duel voor een Europees ticket tegen het nummer vier uit play-off 1 te spelen.

Want dat was een van de scenario’s die de voorbije dagen op tafel lagen. Na de bekerwinst van KV Mechelen dreigde complete chaos mocht de club schuldig bevonden worden aan matchfixing. De laatste zitting in dat dossier is op dinsdag 28 mei, twee dagen later dan de finale van de play-offs. De uitspraak van de Geschillencommissie wordt begin juni verwacht, daarna is nog beroep mogelijk. Eind juni zou er volledige duidelijkheid moeten zijn. Er lag zowaar een voorstel op tafel dat de finale van de play-offs pas eind juni afgewerkt zou worden, maar zover komt het gelukkig niet.

De rest van de competitie zal verlopen zoals gepland. Dat wil zeggen: het nummer vier van play-off 1 speelt barragewedstrijden tegen de winnaar van play-off 2. Dan pakt de derde uit play-off 1 het rechtstreekse ticket voor de poulefase van de Europa League. Als de vierde van play-off 1 die barragematch wint, pakt die het volgende ticket. In dat geval gaat het laatste Europa League-ticket naar het nummer vijf van play-off 1 en blijft de winnaar van play-off 2 met lege handen achter.

Als de winnaar van play-off 2 de barragematch wint, dan pakt die ploeg het tweede Europa League-ticket en verschuift het laatste Europa League-ticket naar de verliezer van de barrage dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier