Voetbal Vlaanderen maakt (voorlopige) reeksindeling voor seizoen 2024-2025 bekend: vijf reeksen in vierde provinciale

KWS Houthulst tegen Jong Male: afgelopen seizoen een duel in tweede provinciale, volgend seizoen in eerste. © VDB
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Voetbal Vlaanderen heeft de provinciale reeksindeling voor komend seizoen klaar. Clubs kunnen nog bezwaar indienen tot en met zondag 2 juni om middernacht. Op dinsdag worden de bezwaren behandeld, waarna de definitieve reeksen bekendgemaakt worden.

Naar verwachting zal nog weinig gewijzigd worden aan de reeksen.

Eerste provinciale

In eerste provinciale zullen uiteraard geen bezwaren zijn, aangezien er maar één reeks is. In deze reeks zijn er vijf nieuwe clubs: Houthulst, Zwevegem, Club Roeselare, Marke A en Jong Male.

Tweede provinciale

In tweede provinciale weer twee reeksen, waarbij de A-reeks weer de kustreeks is en de B-reeks bestaat uit ploegen uit het zuidelijk deel van onze provincie. Er wordt bij de reeksindeling een dwarse doorsnede van de provincie gemaakt. Meest opvallende is hier dat Ingelmunster verhuist van de B- naar de A-reeks.

Derde provinciale

Ook in derde provinciale weinig verrassingen. De A-reeks bestaat uit ploegen uit de Westhoek, Westkust en de regio Roeselare. In de B-reeks zitten de ploegen uit de regio’s Tielt, Torhout en Brugge en enkele kustploegen. De C-reeks bevat traditioneel de teams uit de Kortrijkse regio.

Vierde provinciale

De grootste verandering vinden we in vierde provinciale, waar maar liefst 5 reeksen van telkens 14 ploegen (13 in reeks C) gecreëerd worden. Vooral in de A-reeks, de vroegere ‘Westkust’-reeks, zijn wat opvallende nieuwkomers met ploegen uit de vroegere D-reeks. In de B-reeks zitten met Passendale en Westrozebeke twee verrassende namen tussen allemaal ploegen die meer in het noorden van de provincie gesitueerd zijn. In de nieuwe E-reeks één opvallende nieuwkomer: Athletic Club Kortrijk.