Vincent Allaeys is de verrassende nieuwe trainer van RW Hollebeke, Michael Delannoo wordt zijn rechterhand

Redactie KW

RW Hollebeke zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. Na tegenvallende resultaten en een voorlaatste plaats in de klassering, nam T1 Geert Broutin ontslag. Ook zijn opvolger Elie Wade zag af van zijn functie. Vincent Allaeys moet hen weer uit het slop te zien halen. De ex-trainer van onder meer KSK Vlamertinge B kijkt reikhalzend uit naar deze nieuwe uitdaging.

“Ik nam ontslag bij Vlamertinge door familiale en medische omstandigheden”, steekt de 54-jarige Allaeys van wal. “Gelukkig zijn die problemen nu zo goed als voorbij en kan ik weer vooruit kijken. Ik en mijn gezin hebben echt een zwaar jaar achter de rug. Ik zag het niet meer zitten om mijn functie als T1 bij Vlamertinge B verder te zetten en koos ervoor om er de brui aan te geven.”

Niet in mijn hoofd

Enkele maanden later is Allaeys de nieuwe oefenmeester van RW Hollebeke. Dinsdagavond gaf hij zijn eerste training. “Ik ging regelmatig naar Hollebeke kijken, want ik woon op amper vijf kilometer van het voetbalplein en ken Geert (Broutin, de ex-trainer van RW Hollebeke, red.) en enkele spelers erg goed van mijn tijd in KVK Westhoek. Na het ontslag van Geert kreeg ik een telefoontje van het bestuur om eens te komen praten. Na een gesprek over mijn visie op het voetbal en tal van andere zaken, hadden we nog niks besloten. Ik wou het eerst eens voorleggen thuis, want het zat niet in mijn hoofd om een nieuw avontuur als trainer aan te gaan.”

Er waren nog twee andere trainers die hun kandidatuur indienden bij het bestuur van Hollebeke, maar Allaeys had kennelijk het juiste profiel. “Uiteindelijk is de knoop pas vorige week definitief doorgehakt. Ik wou die uitdaging aangaan, want ook Elie (Wade, red.) zag het niet meer zitten. In de eerste weken zal het moeilijk zijn om veel te veranderen, maar ik wil hier en daar wel al mijn accenten leggen. Ik denk al op de lange termijn en we willen vooruit werken naar volgend seizoen. Dit jaar willen we nog zoveel mogelijk punten sprokkelen, want we hebben voldoende kwaliteit.”

Leren

Speler Michael Delannoo wordt de rechterhand van Allaeys. “Hij heeft tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Brielen zijn kruisbanden gescheurd”, aldus de nieuwe T1 van RW Hollebeke. “Hij heeft de ambitie om ooit hoofdtrainer te worden en wil nu om zaken op te pikken en te leren, mijn T2 worden. Ik vind het een groot voordeel. Hij is kind aan huis, kent de club goed en heeft een hele goed band met de spelers. Momenteel zit hij nog voor zijn werk in het buitenland, maar nadien zal hij die taak overnemen van Robertino Vandendriessche. Voor mij is dat echt luxe, want ik heb nog nooit een T2 gehad (lacht). Ik kan nu overleggen en dingen bespreken met mijn assistent”. Allaeys zit zondag in de thuiswedstrijd tegen Houtem voor het eerst in de dug-out.

RW Hollebeke-FC Houtem: zaterdag 14 november om 15:00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier