VIDEO: Vrienden en familie steken Miguel Van Damme een hart onder de riem

Miguel Van Damme (27) maakte vorige week bekend dat bij hem voor de derde keer leukemie is vastgesteld. Vrienden en familie kwamen hem woensdagavond aanmoedigen tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tussen Cercle Brugge en SK Maldegem in het Jan Breydelstadion. Eleven Sports maakte een reportage over het emotionele gebeuren.

© belga

Miguel is al bijna zeven jaar samen met Kyana Dobbelaere, waarvan twee jaar getrouwd. Ook voor haar komt de nieuwe diagnose hard binnen. “We hebben al veel tegenslagen gehad en dit komt er nog eens bovenop. We weten dat er niet veel kans is om hem te redden, maar we hopen dat er toch nog een mirakel komt”, zegt Kyana. “We vechten al zo lang voor een normaal leven, maar ik ben geen opgever”, zegt Miguel vastberaden. “Als er een beetje hoop is, waarom zou ik er dan niet voor gaan?”

Mama Marijke heeft veel bewondering voor haar zoon. “Miguel is altijd blijven doorgaan. Ik heb hem nog nooit horen klagen. Hij heeft nog nooit gezegd dat hij niet meer verder wil gaan. Ik hoop dat zijn positiviteit zijn redding zal zijn. Mijn grootste wens is dat hij geneest.”

Miguel genoot woensdag met volle teugen van zijn thuiswedstrijd in het Jan Breydelstadion. “Zelfs van de stomme opwarming en omkleden in de kleedkamer genoot ik (lacht). En met mijn vrienden op het veld staan. Voetbal is mijn passie en maakt veel emoties los. Het was genieten op het veld van begin tot einde.”

Never give up, Miguel!

https://twitter.com/ElevenSportsBEn/status/1312045138395443201Eleven Sports (NL)https://twitter.com/ElevenSportsBEn

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

(LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.