Vrienden en ploeggenoten bezorgen doelman Miguel Van Damme leuke voetbalavond

© Cercle Brugge
Redactie KW

Vorige week maakte Miguel Van Damme (27) bekend dat bij hem voor de derde keer leukemie is vastgesteld. Woensdagavond speelden Cercle Brugge en SK Maldegem een voetbalwedstrijd in het Jan Breydelstadion.

Miguel begon als spits bij FC Lembeke. Door blessures werd hij na zijn komst bij de cadetten van SK Maldegem tot doelman omgeschoold. In maart 2011 maakte hij er als 17-jarige zijn debuut in het eerste elftal.

Ruim twee jaar later volgde Cercle Brugge. Begin februari 2014 nam Van Damme voor de eerste keer plaats op de bank van groen-zwart omdat Jo Coppens, toen invallersdoelman, geschorst was. Een paar maanden later maakte hij zijn debuut in het Cercledoel tegen KV Mechelen.

Scoren op penalty

Miguel nodigde voor zijn voetbalmatch onder vrienden ex-collega-profvoetballers uit. In aanwezigheid van vrienden en familie eindigde de wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche, op 3-3. Miguel scoorde in de slotfase van de partij op penalty.

In groen-zwarte uitrusting waren er spelers als Brian Vandenbussche, Tim Smolders, Maarten Martens, Sam Valcke, Kristof D’Haene, Thibaut Van Acker, Wesley Vanbelle, Hans Cornelis, Arne Naudts en Faris Haroun, aangevuld met enkele jonge spelers uit de huidige A-kern. Ook gewezen trainer Fred Vanderbiest tekende present.

Tijdens de wedstrijd, die twee keer dertig minuten duurde, speelde Miguel afwisselend de eerste helft voor het Cercleteam en de tweede helft voor de ploeg van Maldegem. Nadien was er nog een gezellig samenzijn, in het bijzijn van familie en vrienden, in het logegebouw van het stadion.

Ook Miguel zijn gewezen aanvoerder Benjamin Lambot was uitgenodigd, maar die zegde in de laatste instantie af om de laatste details te kunnen regelen bij zijn nieuwe transfer. De 33-jarige verdediger gaat namelijk in India voetballen. Miguel zelf gaat maandag voor vier weken in quarantaine.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier