Vahram Gevorgyan vs ex-keepertrainer Niels Carnel in derby Beselare-Geluveld

Redactie KW

Drie voetballers van Geluveld spelen in de derby tegen Beselare tegen hun ex-club. Dat geldt onder meer voor doelman Vahram Gevorgyan, die vijf jaar bij Beselare speelde en er zijn keepertrainer Niels Carnel weer tegen het lijf zal lopen. Leuk detail: hun kinderen zitten ook nog eens in dezelfde klas.

Beselare ging op de vorige speeldag met 1-2 winnen op het veld van Proven, dat was nog maar de derde overwinning van het seizoen voor de club uit de ‘Heksengemeente’. “Onze zege in Proven was meer dan verdiend”, vindt keepertrainer bij EVC Beselare Niels Carnel. “We lieten na om meer te scoren, waardoor het spannend bleef. Maar ik vond dat we een van onze beste matchen van het seizoen hebben gespeeld. Alleen de kansen afwerken, dat moet nog veel beter.”

Taaie ploeg

Scoren wordt alvast de opdracht komende zondag in dé derby tegen Geluveld. “De wedstrijden tegen de buren zijn altijd erg geladen”, aldus Carnel. “In zulke matchen gaat het niet om techniek, maar wel om de wil om te winnen. Al moet gezegd: Geluveld is een taaie, goede ploeg. Dat bewijst hun knap resultaat vorig weekend tegen een topploeg als Veurne. Maar dat zijn wij ook. En deze match kan een aanzet zijn om opnieuw naar boven te kunnen kijken in het klassement.”

Vahram Gevorgyan hield zondag zijn netten schoon tegen Veurne A en hoopt dat komend weekend tegen zijn ex-club opnieuw te doen. “Geen goal tegen krijgen, is altijd fijn voor een doelman”, trapt de goalie een open deur in. “We beseffen allemaal dat de derby komend weekend echt lééft. Dat zijn telkens spannende duels, zeker zulke matchen verlies je nooit graag. Ik vind Beselare trouwens een sterk team, maar ik denk dat wij zowat hun evenknie zijn.”

Gevorgyan speelde vijf seizoenen voor EVC Beselare. “En ik houd quasi uitsluitend goede herinneringen aan die periode over. We speelden zelfs een keer de eindronde voor promotie naar tweede provinciale. Alleen was dat vijfde seizoen er teveel aan. Ik was in het seizoenbegin geen titularis meer, veroverde dan na enkele matchen toch opnieuw een basisplaats, maar raakte nadien geblesseerd. Ik was maanden out met een buikspierletsel.”

Extraatje

Bij Beselare kreeg Gevorgyan training van Niels Carnel, die eerst zijn taak als doelmannentrainer bij zowel Kruiseke als Beselare combineerde om nu de voorbije twee jaar zich alleen op Beselare te concentreren. “Niels was een goede coach”, spreekt Gevorgyan lovende woorden. “Hij zorgde telkens voor leuke, gevarieerde trainingen. Veel contact hebben we sinds mijn vertrek uit Beselare niet meer gehad, maar ik zie Niels soms nog aan de schoolpoort. Mijn dochter Lucy en zijn zoon Noa zitten in dezelfde klas in een school in Menen.”

“Ik herinner me Vahram als een heel goede doelman. Hij kwam over van Sporting Menen en je zag dat hij een goede opleiding had gekregen. Vahram is erg talentvol en heel sterk in een-tegen-eensituaties. Of ik weet hoe we hem kunnen destabiliseren?” lacht Carnel. “Met zulke praktijken houden we ons niet bezig. Wij gaan van onze eigen sterkte uit en hebben voldoende kwaliteiten om Geluveld pijn te doen.”

Naast Gevorgyan spelen ook zijn ploegmaats Ken Decock en Sam Pillaert zondag tegen hun ex-club. “Er werd ons al gepolst of we een extraatje voorzien mochten we een goed resultaat behalen in Beselare”, lacht de doelman. “Wat we precies zullen doen, dat staat nog niet vast. Maar we zullen zeker trakteren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.