Roeselare beëindigde de wedstrijd van de vierde speeldag in de Proximus League met negen, na rode kaarten voor Marco Tulio en Vervoort. De Braziliaanse verdediger ging enkele minuten na zijn invalbeurt vol door op Santermans en kreeg voor die zware overtreding meteen de rode kaart toegestopt. In de blessuretijd trok doelpuntenmaker Vervoort nog aan de noodrem om de doorgebroken Naudts van een doelpunt te houden, waardoor ook de Brusselse verdediger nog uitgesloten werd.

De West-Vlamingen aanvaardden de vordering van één speeldag schorsing voor Vervoort, maar het Bondsparket eiste drie speeldagen schorsing voor Tulio. Roeselare weigerde en verdedigde zich dinsdag voor de Geschillencommissie. Tulio beging de fout naar eigen zeggen niet met opzet. Het contact met Santermans was enkel te wijten aan de hoge snelheid waarmee de Braziliaan probeerde de bal te blokkeren.

De Geschillencommissie kende een serieuze strafvermindering toe, omdat Tulio geen antecedenten heeft, zijn verontschuldigingen expliciet aanbood en ook vaststelde dat Santermans' fysieke integriteit niet in gevaar werd gebracht. Wel oordeelde het tuchtorgaan dat Tulio zijn tackle inzette met een te grote intensiteit en de uitsluiting dus terecht was. "Een sanctie, deels met uitstel, is dus passend", luidde het oordeel.

Net als Vervoort mist Tulio de verplaatsing naar OH Leuven (7 september). Roeselare is na vier speeldagen voorlaatste in 1B, met 2 op 12.

Roeselare beëindigde de wedstrijd van de vierde speeldag in de Proximus League met negen, na rode kaarten voor Marco Tulio en Vervoort. De Braziliaanse verdediger ging enkele minuten na zijn invalbeurt vol door op Santermans en kreeg voor die zware overtreding meteen de rode kaart toegestopt. In de blessuretijd trok doelpuntenmaker Vervoort nog aan de noodrem om de doorgebroken Naudts van een doelpunt te houden, waardoor ook de Brusselse verdediger nog uitgesloten werd.De West-Vlamingen aanvaardden de vordering van één speeldag schorsing voor Vervoort, maar het Bondsparket eiste drie speeldagen schorsing voor Tulio. Roeselare weigerde en verdedigde zich dinsdag voor de Geschillencommissie. Tulio beging de fout naar eigen zeggen niet met opzet. Het contact met Santermans was enkel te wijten aan de hoge snelheid waarmee de Braziliaan probeerde de bal te blokkeren. De Geschillencommissie kende een serieuze strafvermindering toe, omdat Tulio geen antecedenten heeft, zijn verontschuldigingen expliciet aanbood en ook vaststelde dat Santermans' fysieke integriteit niet in gevaar werd gebracht. Wel oordeelde het tuchtorgaan dat Tulio zijn tackle inzette met een te grote intensiteit en de uitsluiting dus terecht was. "Een sanctie, deels met uitstel, is dus passend", luidde het oordeel.Net als Vervoort mist Tulio de verplaatsing naar OH Leuven (7 september). Roeselare is na vier speeldagen voorlaatste in 1B, met 2 op 12.