Torhout KM wint nipt van Oostnieuwkerke

Coppin scoorde voor Torhout KM. © (Foto VDB)

Oostnieuwkerke kwam met een voorsprong van 4 punten op KM naar de Velodroom en met een gelijkspel deden ze geen slechte zaak. Voor de thuisploeg was dit een ‘must win’ en dat deed het ook: 1-0.

Voor Torhout KM was de match tegen Oostnieuwkerke was een weerzien met drie spelers die vorig seizoen nog bij KM speelden : Harry Hollevoet, Thomas Goddeeris en Aron Defevere. Alleen eerstgenoemde speelde op zijn normale positie, Goddeeris was rechtsmidden en Defevere speelde centraal in verdediging.

De bezoekers begonnen straf, Vanderschaeghe moest al in de eerste minuut een pegel van Houthoofd uit zijn doelvlak zweven. Op de tegenactie kon Vanysacker geen kracht steken in de kopbalpoging. Vercruysse duwde na tien minuten een vrije trap van Declercq over de lat en Vandenbussche had geen succes op de daaropvolgende hoekschop. Na 20 minuten trapte Declercq een nieuwe vrije trap net over. KM leek iets meer aan de bal maar op een snelle tegenprik liep Hollevoet weg van Schmisser. Met vereende krachten konden Vanderschaeghe (stremde het leder) en Declercq (ontzette verder) de doelpoging neutraliseren. Met enkele niet gefloten overtredingen of het niet geven van een gele kaart (de fout van Willem op Coppin !) werkte scheids Windels de thuisploeg en in het bijzonder Didier Degomme op de zenuwen. KM kwam niettemin op voorsprong, niet onverdiend, toen Vercruysse uitkwam en ontzette met het hoofd in de voeten van Vanhaecke. Die zette door en schoot, de bal werd afgeweerd in de voeten van Coppin die zuiver de hoek viseerde (1-0). Met die terechte ruststand werd er gerust.

Oostnieuwkerke trok na rust aanvankelijk het spel naar zich toe wat vrije trappen en hoekschoppen opleverde. Het was integendeel KM die dicht bij 2-0 kwam. Couwyzer draaide een bal over het pak tegen de lat. Kort nadien mocht de goedspelende jonge middenvelder gaan rusten ten voordele van Lagrou. Op een goeie voorzet van Simoens kwam Coppin net tekort (72′), maar Oostnieuwkerke kwam toch steeds meer aandringen. Vanderschaeghe moest een knappe redding uit zijn mouwen schudden op een poging van Bentein. Aan de overzijde werd een tweede doelpunt van Coppin afgekeurd voor offside. Vanderschaeghe moest zich nog voor een poging van Houthoofd werpen, de tegenaanval werd niet afgewerkt door Vanysacker. En er was nog een echte scrimmage in de slotminuut maar de bezoekers kregen niet over de lijn. En zo sleepte KM de zege nipt over de lijn.

KM Torhout : Vanderschaeghe, Verhaeghe, Schmisser, Declercq, Mestdagh, Couwyzer (63’Lagrou), Vanysacker, Vandenbussche (74′ Ballegeer), Simoens, Coppin, Vanhaecke (77′ Hollebeke).

Oostnieuwkerke speelde met : Vercruysse, Bentein, Willem, Defevere A., Defevere E. (88′ Colpaert), Goddeeris, Buyse, Houthoofd, Vanderheeren (60′ Laevens), Hoflack, Hollevoet.

Doelpunt : 37′ Coppin 1-0.