Torhout KM kent kalender en wil voor publiek spelen

Harry Hollevoet keert na een jaar bij Oostnieuwkerke terug naar KM Torhout. © Bart
Redactie KW

Vorige week gaf men groen licht voor een competitiestart in de nationale lagere en provinciale reeksen. Zo kent ook Torhout KM zijn kalender.

Eerst wordt echter nog de bekercompetitie, beter bekend als de Croky Cup, aangevangen. Voor KM betekent dat in het weekend van 29 en 30 augustus een thuismatch tegen RC Lauwe. Indien de bezoekers uit eerste provinciale akkoord gaan, wordt de wedstrijd op zaterdagavond 29 augustus om 19.30 uur gespeeld.

De volgende rondes vinden plaats tijdens de weekends van 5 en 6 september (buitenhuis als KM de eerste ronde overleeft), 12-13 september (thuis) en 19-20 september (opnieuw thuis). Indien die vierde ronde van de Croky Cup niet gehaald wordt, begint KM de competitie op 19 september buitenhuis bij Sint-Niklaas om dan op 26 september om 19.30 uur thuis Tempo Overijse te ontvangen.

Met beperkt publiek?

De eerste twee competitiematchen, thuis tegen nieuwkomer SV Anzegem thuis en speeldag twee, uit bij Svelta Melsele worden later ingehaald, data daarvoor zijn nog niet voorzien. Indien KM de vierde ronde van de Beker zou halen, wordt ook de derde speeldag, die verplaatsing naar Sint-Niklaas, verschoven.

Een eventuele vijfde bekerronde is voor het weekend van 10 en 11 oktober, ook speeldag zes staat dan op de helling. De eerste periode eindigt normaliter op 8 november, thuis tegen Avanti Stekene, maar hoeveel van die tien matchen KM dan gespeeld zal hebben, is nu nog verre van duidelijk en dat geldt voor meerdere teams uit de reeks.

Komende week zit de club nog eens samen met de burgemeester om te zien of er met publiek (200 personen) zou mogen gespeeld worden, de club zal daarvoor een gedetailleerd veiligheidsplan opmaken. (DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier