Torhout KM in slotfase met 4-2 onderuit in oefenmatch op Menen

Laurenz Simoens miste in het slot een elfmeter. © JS

Torhout KM heeft dinsdagavond een oefenmatch op het veld van SC Menen, dat een reeks hoger uitkomt, met 4-2 verloren. Vijf minuten voor tijd stond het nog 2-2.

KM begon met een vrij jonge ploeg met alleen een ancien als Jason Vandelannoite tussen de lijnen. Al vroeg zette Axel Haerinck de thuisploeg op voorsprong (3′) maar KM keerde de situatie nog in de rust. Eerst was Ballegeer attent bij een tweede rebound na een vrije trap van Vervalle (1-1, 18′), vervolgens benutte Couwyzer een assist van Kostyrka (1-2, 39′). Lang stond die voorsprong niet op het bord, Sane zorgde voor de 2-2 halfweg.

Na de pauze bleef die stand heel lang op het bord. Didier Degomme wisselde zeven spelers, vijf gelijktijdig rond het uur. In de slotfase zorgde Sucaet voor 3-2 (85′) en dreef Sane met zijn tweede de score op tot 4-2. In de slotminuut miste Laurenz Simoens nog een strafschop voor de Houtlanders.

Doelpunten : 3′ Haerinck 1-0; 18′ Ballegeer 1-1; 39′ Couwyzer 1-2; 41′ Sane 2-2; 85′ Sucaet 3-2; 89′ Sane 4-2.

Torhout KM speelde met : De Witte; Vermeulen (63′ Seron), Vandelannoite, Ballegeer, Pype (71′ Cathenis); Vanysacker, Couwyzer (63′ Vanhaecke), Desitter (63′ Neu), Margo (63′ Hollevoet); Kostyrka (63′ Andries), Vervalle.

Om diverse redenen kwamen Ampe, Verhaeghe, Degomme, Vandewiele en Coppin niet in actie.