T2 Eddy Sys ziet zijn Knokke probleemloos verder bekeren tegen Crossing Schaarbeek

Eddy Sys. © (Foto JPV)
Redactie KW

FC Tilleur was geen maatstaf voor het wervelend Knokke. De 0-6 eindscore bleek niet eens overdreven. Nu wacht de trip naar Crossing Schaarbeek.

Eddy Sys is kind van het huis en fungeert al jaar en dag als assistent. Hij kent alle spelers als zijn broekzak. Over het duel in Tilleur blijft hij kort. “De gastheren kwamen één keer in onze grote rechthoek en dwongen amper twee corners af. Hadden wij al onze kansen benut dan prijkten dubbele cijfers op het bord. Nu trekken wij naar Schaarbeek, dat in de derde klasse aantreedt. Daar mogen we in principe evenmin in de problemen komen.”

“Of we klaar zijn voor de zware competitie in eerste nationale en de Croky Cup? Natuurlijk, we hebben elf weken voorbereiding achter de rug. De automatismen staan op punt, net als de snelheid van uitvoering. Dan is nog Maxim Vandewalle geblesseerd, en die pion kan nog meer snelheid in ons elftal brengen. Jinty Caenepeel revalideert ook nog. Doelman Sven Dhoest kwam in Tilleur voor het eerst in actie na zijn val met de fiets.”

“We zijn overigens volledig klaar voor de competitie die start op zaterdag 26 september met een trip naar Olympic Club Charleroi. Op zondag 4 oktober komt dan Rupel Boom op bezoek in ons wondermooi stadion. Moeilijke start? Er zit geen enkel zwak broertje in eerste nationale, maar wij zijn er klaar voor. De acht nieuwelingen passen zich uitstekend aan en zij die gebleven zijn geven op hun beurt het beste van zichzelf. Aan degraderen denken we geen moment, we zullen zondag na zondag onze aspiraties bijsturen. Laat ons maar eerst focussen op de Croky Cup, onderschatting blijft een aandachtspunt. Niettemin zal onze hoofdcoach geen enkel moment van verslapping dulden. In onze brede kern popelt iedereen om een basisstek te bemachtigen.”

(JPV)

Zaterdag 19 september om 20 uur: Croky Cup Crossing Schaarbeek – R Knokke FC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier